Ще успее ли Бойко Рашков? Дано!

Проф. Светлана Шаренкова:  „Моделът ГЕРБ” печелеше избор след избор, а симбиоза между държавата и мутрите тотално изкриви българската демокрация и отврати гражданите. Така се роди българският „феномен на всенародната любов” – когато напълно неизвестни местни кадри на ГЕРБ получаваха по 5 – 10 – 16 хил.?! преференции. Разбра се и къде са отивали чувалите с бюлетини, дадени за „отговорно пазене” на депутати от управляващите, и защо е бил създаден целенасоченият хаос в зала „Арена Армеец”. Така бе подменяна българската демокрация и изкривявана народната воля, а промяната задушавана още в зародиш. Всичко това беше организирано покушение върху свободата и справедливостта – организирано от ГЕРБ и провеждано от мутрите и мафията

За пръв път в годините на Прехода МВР предприема реални и ефективни мерки в борбата срещу купения и контролиран вот, който е  туморът на българската политическа система. Ако в „зората на демокрацията” преди 30 години имаше предизборно черпене с кебапчета по ромските махали, то в последните 10-12 години наблюдаваме засилване на типично мафиотски действия при всеки избор. Сплашване и натиск над избиратели, организирано гласуване на зависимите от управляващите стотици хиляди държавни и общински служители, водене под строй пред урните на работниците от „кръговете фирми”, получавали милиарди левове от хазната в дирижирани търгове, „чадър” за дилърите на „правилните” гласове – тези за партия ГЕРБ. И докато Борисов раздаваше милиони от прозореца на джипката, а държавата официално купуваше чиновниците с 30% ръст на заплатите и пенсионерите с по 50 лева месечно, докараните до постоянен страх и недоимък хора са „мотивирани” по всевъзможни начини да гласуват – с дърва за огрев, с купони за храна, с опрощаване на вересиите и на битовите сметки, с левчета, които за седмица ще облекчат живота им, но им отнемат бъдещето и свободата. Натиск по линията на лихвари и фирми за бързи кредити, заплахи да загубиш работата си и рекет. В услуга на предишната власт все още действа организирана мафия за покупко-продажба на гласове!

Не бяха случайно изпуснати думите на Цветан Цветанов, че за провеждането на честни избори – първо трябва да се сменят шефовете на регионалните дирекции на МВР! А той най-добре знае това – и като втори човек в ГЕРБ, и като шеф на Щаба им, и като вътрешен министър.

Потресаващи са данните, които МВР разпространи дни преди парламентарните избори. Извършени са над 600 ареста, връчени са хиляди предупредителни протоколи, проверени са множество фирми. Списъци с 28 хил. избиратели са открити само в един партиен активист, със снимки на лични карти и какво ли още не от арсенала на дилърите на гласове. И уликите водят най-често към бившите вече управляващи. Така „Моделът ГЕРБ” печелеше избор след избор, а симбиоза между държавата и мутрите тотално изкриви българската демокрация и отврати гражданите. Така се роди българският „феномен на всенародната любов” – когато напълно неизвестни местни кадри на ГЕРБ получаваха по 5 – 10 – 16 хил.?! преференции. Разбра се и къде са отивали чувалите с бюлетини, дадени за „отговорно пазене” на депутати от управляващите, и защо е бил създаден целенасоченият хаос в зала „Арена Армеец”. Така бе подменяна българската демокрация и изкривявана народната воля, а промяната задушавана още в зародиш. Всичко това беше организирано покушение върху свободата и справедливостта – организирано от ГЕРБ и провеждано от мутрите и мафията. Повече от 10 години тези факти оставаха скрити под властов и медиен чадър, макар да бяха публична тайна.

Време е да чуем истината. МВР и министър Бойко Рашков правят именно това, за което им дължим респект и подкрепа! С тези решителни действия на служебния кабинет най-после България има шанс за промяна. В една прекрасна песен на голямата Богдана Карадочева добрите хора се призоваваха да се съберат заедно, за да стане по-добър светът, а рефренът повтаряше: „дано, дано, дано”. „Дано!” е и нашата надежда днес за истински и честни избори. Дано най-после имаме шанс за справедливост. Дано с масово гласуване, без страх и апатия да изберем сами съдбата си и да изградим бъдещето си на 11 юли!

Проф. Светлана Шаренкова

Подобни статии

Още в катергорията