4 неща в дома ви, които ви разболяват

Всеки човек има своето жилище за неговата сигурна крепост. Той може да си почине в него, да отмори, да се изолира от външния свят и да се предпази от опасностите и стреса навън

За съжаление в дома на всеки един има няколко вещи, от които дебне огромна опасност. Ние дори не забелязваме и реално не си даваме сметка, че всеки от нас може да се разболее заради тях.

В следващите редове ще ви разкрием кои са 4-те неща в дома ви, които могат да съсипят здравето ви.

Ако имате главоболие, проблеми с дишането, храносмилателни нарушения, то може би това се дължи на някое от тези неща.

Дори и да не се чувствате зле в момента е добре да премахнете тези неща от жилището си, преди проблемите да се появят. Особено опасно е, ако имате малко дете.

Мухъл – убиецът на белите дробове

Плесента може да бъде открита в дома на почти всеки един човек. Топлата и влажна среда позволява не мухъла да се размножава, а това е много опасно за здравето ви.

Има няколко вида плесен – бяла, черна и зелена. Тя може да причини дихателни проблеми, особено на хора с отслабена имунна система. Именно затова е много важно, ако откриете мухъл в жилището си, да направите всичко възможно, за да се избавите от него.

Климатик

В стремежа си да се чувстваме по-комфортно у дома, много хора използваме климатиците. Те обаче въртят един и същи въздух из апартамента ни, който циркулира непрестанно и е пълен с микроби.

Въпреки че може да е пръв приятел в жега и в студ, трябва да се отбележи, че климатикът може да е много опасен, особено за хората с респираторни заболявания.
Системите за отопление, вентилация и климатизация не пропускат чист въздух, а просто филтрират този в жилището.

В много домове, колкото и да не ви се вярва, въздухът може да е много по-мръсен, отколкото този на улицата.

За да подобрите качеството на въздуха в дома си е добре да отваряте по-често прозорците и да проветрявате за повече време. Ограничете използването на токсични почистващи препарати и спрете да пушите в дома си.

Баня

В тях въздухът обикновено е топъл и влажен. Много често тези помещения нямат прозорец и са слабо проветрявани. Именно тези неща са предпоставка за появата на мухъл.

Ето от къде може да дойде опасността:

– Неправилното почистване и измиване на ръцете може да остави бактерии и вируси по повърхността на различни предмети и тъкани.
– Използването на една и съща кърпа от членовете на едно семейство е вредно и може да доведе до поява на гъбички.
– Използването на почистващи препарати със силни токсични вещества, е вредно за кожата и въздуха в помещението.
– Използвайте леки антисептици за дезинфекция на всички повърхности.

Всекидневна

В трапезарията и хола има най-много мръсотия. В тези помещения ние се храним, играем си с домашните любимци, качваме краката си по диваните. Това са местата където споделяме всичко, дори и вирусите.

Един от най-големите виновници за разпространението на бактериите например е дистанционното на телевизора. Винаги ли всички го докосват с чисти ръце? Замислете се. Отделете повече време на почистването именно на това помещение.

Важно е когато се прибирате у дома отвън да се събувате на вратата, да миете краката, лицето и ръцете си и да се преоблечете в домашни дрехи.

Източник: jenata.blitz.bg

Подобни статии

Светска новина № 1: Мария Игнатова се омъжи за Нойзи (СНИМКА)

Те се врекоха във вярност в църквата в село Житен Мария Игнатова...

Още в катергорията

Хороскоп – 28 септември 2021 г.

Овен През този ден ще разберете, че ви предстои извънреден...