Александър Симов: Трябва да изградим изгорените мостове. Третите избори са като руска рулетка

Върху нас пада голямата задача за съставяне на кабинет. Парламентът е задръстен от конфликти. Партиите на протеста се разпадат. Те не си говорят. Нужно е да изградим изгорените мостове. Не е лесно, но ще се опитаме.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Александър Симов.

„Едно правителство не е пълноценно без действащ парламент. Не вярвам президентът да иска да управлява без редовен парламент. Третият мандат се връчва по целесъобразност на партията, която има шанс да състави кабинет. Логично беше мандатът да дойде при нас“, заяви Симов.

„Преди да рухне всичко имаше съгласие между 4 партии. База за диалог има. Трябва да се изправим пред избор – смятаме ли, че трети избори ще дадат различен отговор от този, който получихме на последните парламентарни избори. При трети избори най-наказани ще са партиите, които са виновни за повторен провал“, продължи той.

„Няма лошо ние да предложим на партиите участие в кабинета. Твърдя, че третите избори са като руска рулетка. За премиер ще търсим надпартийна фигура. Трябва да видим дали може да се състави политическо мнозинство. Днес при гласуване на бюджета това се видя“, каза в заключение Александър Симов.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...