Бабикян за ИТН: Когато има крачка напред, две назад, вече искаш писмен ангажимент

Изборите изтощават. Да видим кой иска това изтощаване, посочи депутатът от ИБГНИ

Натискът не е добър начин за водене на разговор. Надявам се, че е въпрос на неопитност и аргументите са по-скоро в сферата на грешките, отколкото на зла умисъл.

Това каза Арман Бабикян от ИБГНИ по Нова телевизия по повод предстоящите преговори в ИТН и напрежението между парламентарните сили.

„Аз правя избори от 1994 година. Ако трябва, ще ида още веднъж. Въпросът е какво се променя. Аз ще ви кажа какъв може да бъде резултатът. Има партии, които са били във властта, и те са се облагодетелствали по законен начин – чрез субсидиите. Има партии и като нас, които имат само джобни пари. Изборите изтощават. Да видим кой иска това изтощаване“, допълни той.

Бабикян коментира възможността за подкрепа от страна на ИБГНИ за потенциален кабинет на ИТН: „Ние не сме взели решение дали да подкрепим. Ако вътре видим хора, които не биха ни харесали, няма да се поколебаем да си кажем мнението. Другото, което ще ни демотивира, е ако видим прекрачване на червените линии – ГЕРБ и ДПС – или ако не видим съвпадение по приоритетите“.

Ако съставът на кабинета, които ще предложат не ни харесва и ако нямаме писмено споразумение, то едва ли ще подкрепим кабинета на ИТН“, подерта Бабикян във връзка с преговорите с ИТН.

„Всички преговарящи чуха името на Петър Илиев. Няма смисъл да говорим имало ли е смяна в 12 без 5“, заяви той, потвърждавайки това, че в последния момент ИТН смениха Илиев с Пламен Николов.

„Поканиха Асен Василев и колегите му, а малко след това според тяхната теза се оказа, че са допуснали грешка. Ама така може да стане с всеки един предложен.

Другият абсурд е Николай Василев – за него всеки има мнение, но забележете – какво е имал намерения да прави научихме едва след като го оттеглиха“, допълни той.

Той каза още, че вече има желание от страна на ИБГНИ за коалиционно споразумение: „Когато има една крачка напред, две назад, вече ти се иска да имаш писмен ангажимент“.Депутатът беше категоричен, че не познава Пламен Николов.

„Ще разчитаме на това дали тези хора са почтени“, каза още. Пиарът заяви, че няма опасност да останат в опозиция, а нарече „самообслужване“ поведението на ИТН.

Снимка: NOVA

Подобни статии

Стоян Братоев: За 39 месеца ще се изградят три нови метростанции, с около 3 км трасе

Подписани са четири договора – три за строителството на станциите и...

Още в катергорията

Д-р Чобанова: След 5 години половината от българите ще са без лични лекари

В пандемията медиците са платили най-високата цена, подчерта председателят...