Бетина Жотева:Ще предложим на Силвия Великова и Петър Волгин да поемат временно ръководството на БНР

Молбата на генералния директор ще бъде разгледана на заседание в петък. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов ръководител

Председателят на СЕМ Бетина Жотева изрази съжаление за подадената от генералния директор на БНР Андон Балтаков оставка.

„Съжалявам много, че е взел такова решение и съжалявам много за всичко, което му се е случило и което го е принудило да вземе това решение,“ заяви Жотева пред БНР.

Молбата на Андон Балтаков ще бъде разгледана на заседание в петък. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов генерален директор на БНР, посочи Бетина Жотев.

„Като отсега мога да кажа, че първите хора от БНР, на които аз ще се обадя лично, за да ги поканя да поемат длъжността, са госпожа Силвия Великова и господин Петър Волгин“, заяви председателят на СЕМ.

По-рано днес Андон Балтаков оповести, че се оттегля от поста. Той е подал молба до Съвета за електронни медии да бъде предсрочно прекратен договорът му за управление от 6 август, като се мотивира с „дълбоко лични“ причини.

„Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект“, заявява Андон Балтаков.

Той изразява надежда, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, „който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията“.

Подобни статии

Още в катергорията