БОЕЦ настоява за санкции по „Магнитски“ за Борисов, Гешев, Терзийски и Маринов

Докато „полицаите” пребиваха мирно протестиращи граждани, Борисов наричаше същите тези граждани „гадове и негодници” и прикриваше истината за полицейското насилие, за да задържи престъпната си власт

Борисов, Гешев, Терзийски и Младен Маринов да бъдат подведени под отговорност по закона „Магнитски“ за нарушаване на човешките права! Това искат от гражданско сдружение „БОЕЦ“, които не спират с инициативите си на гражданския фронт.

„БОЕЦ заяви среща с американското посолство по темата с полицейското насилие. Ще представим данни за подобни примери и официално ще изразим позиция, че ръководителите на МВР и държавата към момента на тези събития – Младен Маринов, Христо Терзийски и Бойко Борисов трябва да бъдат санкционирани по закона „Магнитски“. Този закон подвежда под отговорност властимащи лица именно и основно за нарушаване на човешките и граждански права и принципите на демокрацията“, пишат от БОЕЦ на Фейсбук страницата си.

„БОЕЦ категорично считаме, че отговорност за това мракобесие трябва да носят, както преките извършители, така и политическото ръководство на МВР и страната. Мутрите в униформи изпълняваха техните заповеди и пазеха тяхната власт! Докато „полицаите“ пребиваха мирно протестиращи граждани, Борисов наричаше същите тези граждани „гадове и негодници“ и прикриваше истината за полицейското насилие, за да задържи престъпната си власт!

Те си мислят, че пак ще им се размине, пак ще останат безнаказани, пак ще бъде забравено всичко. Няма да стане. Битката продължава!“, пишат от неправителствената организация.

Източник: fakti.bg

 

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...