Бойко Рашков: 97 души са задържани за купуване на гласове за вота на 11 юли

Най-много са арестувани в област Бургас – 36 души, на второ място е област Хасково със седем души, следвана от областите Кърджали и Благоевград с по шестима

Задържани са 97 души заради нарушаване на политическите права на гражданите, във връзка с провелите се на 11 юли избори.

Това става ясно от писмен отговор на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков на въпрос от народния представител Христо Терзийски, публикуван на сайта на Народното събрание.

Министърът уточнява още, че при специализираната акция по повод изборите, според общата статистика, са задържани 1 442 лица, защото акцията е била насочена и към превенция и противодействие на конвенционалната престъпност, установяването на лица, обявени за общодържавно издирване и други.

Според предоставения от Рашков разчет, най-много са задържани в област Бургас – 36 души, на второ място е област Хасково със седем задържани, следвана от областите Кърджали и Благоевград с по шестима.

В областите Видин, Габрово, Добрич, Ловеч, Русе и Ямбол няма нито един задържан за нарушаване на политическите права на гражданите.

Преди изтичане на 24-часовия срок на задържане са освободени 84 души.

Подобни статии

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до изслушване Съветът за...

Още в катергорията

СЕМ избира директор на БНР

Милен Митев, Митко Димитров, Иво Тодоров са допуснати до...

КС решава за гражданството на Кирил Петков

Днес ще стане ясно Кирил Петков и Румен Радев...

Времето – 27 октомври 2021 г.

В сутрешните часове на места в низините и около...