Борисов: Вече не си спомням техните премиери, повече прякорите им се помнят

Всеки ден обясняват, че няма пари, но има много пари. А кой ги е събирал два месеца, служебното правителство ли?, попита реторично Борисов

Провал има във външната политика, тежък провал, заяви Бойко Борисов по време на обиколка в Родопите. Той допълни, че е разбрал, че служебното правителство се опитвали тайно да поръчват самолети.

„Всеки ден обясняват, че няма пари, но има много пари. А кой ги е събирал, два месеца служебното правителство ли?, попита реторично Борисов. Кой на мене ми е актуализирал бюджета в три вълни на пандемията, откъде намирахме пари за пандемията. И ги имаме, и сме ги изчислили и за пенсионерите до края на годината. Кой ни даваше пари за пътища“, попита Борисов.

Провал има и в икономиката. Показаха източен язовир. Провал в здравеопазването също има – българите започнаха да мрат повече, защото не сме ваксинирани. Радев и Кацаров убиха зелените коридори, заяви експремиерът.

Разбрах, че Радев днеска казал, че корупционери искали да свалят Кирил Петков. Но първите, които разкриха що за птица е назначил Румен Радев бяха „Има такъв народ“. Ние само питаме КС. Нищо не искаме, само да си спазват Конституцията. Киро казва, че всички кредити се обслужват в ББР. Те се хванаха с ББР, а не с Родопите, където ние всичко сме направили, заяви Борисов.

Консултациите при Радев са прах в очите на хората. Той се обърка като пиле в кълчище. Провал има и в МВР, и във финансите, и в селското стопанство, пак казвам и в здравеопазването, и в икономиката, отсече той.

„Виждате една трагедия с пожара, но щом няма жертви, всичко е поправимо. Искам да благодаря на евродепутатите и депутатите ни, които дариха от заплатите си. В момента виждате тези фундаменти, които се изливат, за да имат подслон хората. Няма село, където да не са направени тук пътищата“, коментира Борисов пред събралите хора в Родопите.

Обещал съм, че магистрала Хемус ще направим на първо място, след като хората видят къде се намираме. В момента сме изпокарани с всички съседи, а бяхме лидер на Балканите, на Турция не пратихме никаква помощ, а Турция ще играе голяма роля за Афганистан, коментира експремиерът.

И припомни, че целият ЕС е разчитал на нашето добросъседство с турския премиер и срещата Турция-ЕС се е провела във Варна неслучайно, заяви той.

Борисов пожела и успех на волейболистките довечера. За да ги има успехите, ние построихме зали, отсече Борисов.

Нашият кабинет ще го представим само за да могат хората да сравняват. Вече не си спомням техните премиери, повече прякорите им се помнят, защото народът се подиграва с тях. Искат актуализация, да кажат за какво. Аз се върнах от Братислава със 160 милиона евро. 320 милиона евро съм докарал от Европа само за границата. Да иде Радев, като е дипломат и да донесе 300 милиона. Трябвало им е актуализация. А мене питахте ли ме за първа линия, в условията за най-тежката криза, откъде взимахме пари. Нали са кадърни? Що не го правят, отсече лидерът на ГЕРБ.

Не, не сме атакували ние Киро. Атакували са го ИТН, а ние питахме КС, уточни отново Борисов. „Някой някъде е излъгал или някоя служба на Радев отново е проспала ситуацията, каза той. ИТН разнебити Асен и Киро, които са гледани като най-успешни в служебния кабинет. Кацаров ли е успешен, дето ваксините се хвърлят и препродават, вместо да ни ваксинират. Рашков ли е успешен – дето плашеше хората да не гласуват. Кой е удачен от този кабинет, за да го подкрепя“, попита Борисов.

След тези избори се вижда как ни е подредил народът. Никого не мога да накарам да разговаря с нас, но какво искат повече – да се провалят и трети път ли? Народът каза: Нито една партия не може сама, но ГЕРБ не бива да бъде изчегъртан, отсече Борисов и допълни, че с всеки може да преговаря. Като не искат, народът накрая ще ги изгони с камъни, смята той.

По-подготвен за премиер от мене няма, категоричен е Борисов. Как да подкрепя бюджет на един мошеник и утре да кажат: Борисов подкрепи бюджета на мошеника, възмути се той.

За кадрите с полицейското насилие Борисов бе категоричен: Най-строги наказания за тези, които са си превишили правомощията, но и за онези, които нападаха полицаите. Младен Маринов всичко, което е направил, е направил правилно.

Върховният главнокомандващ виновен ли е, че падна самолетът в Черно море? Като четете постовете на съпругата на загиналия пилот, не ви ли става мъчно? Той носи ли отговорност за офицера, който се самоуби на полигона? Значи в единия случай Младен Маринов и Бойко Борисов са виновни, а Румен Радев е невинен, така ли? Нека мерим с един аршин, възмути се Борисов.

 

Подобни статии

Илхан Кючюк сезира ЕК заради Костадин Костадинов

Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат от Обнови Европа/ДПС Илхан Кючюк...

Още в катергорията

Илхан Кючюк сезира ЕК заради Костадин Костадинов

Съпредседателят на партия АЛДЕ и евродепутат от Обнови Европа/ДПС...

Одобриха проект на Меморандум за разбирателство между ядрените регулатори на България и Турция

Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Меморандум за...

Закриват „Държавна петролна компания”

Компанията бе открита по времето на третото правителство на...