Борисов към Тошко Йорданов: Ти Хитлер ли си, бе? Кой си ти, че да определяш кой да е в парламента?

„В Родопите няма един християнин, но мрат за ГЕРБ“

„Първата партия е опозиция, втората партия е опозиция, а третият, петият и шестият искат да правят правителство. Те не ги щат в селото пъдар, те кмет на селото искат да стават“.

Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в Разград.

„Има тежка четвърта вълна, която ни залива. Днес се обадих на проф. Мутафчийски, за да му честитя рождения ден. Да са ни живи и здрави професорите, които имаме. Тези не знаят какво правят сега. Скоро ще препълните интензивните, ще препълните моргите и ще видите тогава какво става“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Що не ме викнат сега в парламента да ме питат защо не сме купили ваксината Спутник V. В момента, в Русия умират по 800 на ден от коронавирус“, коментира още Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ в страната е имала нулева миграция, а сега ни залива нова мигрантска вълна. Бившият премиер призова България да се погрижи поне за афганистанците, които са помагали на българите в Кербала.

„Тайно се опитва да прави нещо служебното правителство. Когато отидохме на 27 юли в центровете и казахме, че правителството не се справя с нелегалната миграция и центровете са препълнени. Афганистан е друго, тези хора бягат от смъртта“, каза Борисов и уточни, че за първи път за пет години са поздравили Радев по повод решението му за изтребителите Ф-16.

„Трябваме да съберем цялата ескадрила. Имат 63 депутати от ГЕРБ-СДС и това е правилно. Аплодираме това ваше решение. И ги платихме ние, не ги оставихме на другите.

„В Родопите, и там е много красиво, там са 100% мюсюлмани, няма нито един християнин, но мрат за нашата партия, защото им направихме пътища, училища и сега им помогнахме след пожарите. Събрахме пари от субсидията“, разкри Борисов.

„Този регион помни Възродителния процес и какво значи да се сбият два етноса. И вместо да сме си заедно всичко, ние си обясняваме на кой кой му е родината и къде му е сърцето. Тук е и вие сте го доказали много пъти“, обърна се Борисов към гостите на събитието.

„Радев раздели държавата политически и то толкова тежко, че изпадаме в абсурдна ситуация“, заяви Борисов и продължи: „Родина е това, което ти е в сърцето. И да умираш, ако трябва. Аз съм се клел в знамето и знам, че има хиляди мюсюлмани, които могат да кажат същото. В този фантастичен край живеят и християни, и мюсюлмани“, каза бившият премиер в коментар по повод сблъсъка между Радев и лидера на ДПС Мустафа Карадаъй.

„С ДПС, които уж президентът се кара, двете комисии в НС, които определят бъдещето на България, регионалната и икономиката, са на ДПС. ДПС така се скараха с Христо Иванов. Тогава и ДПС си вдигна електората, и Христо Иванов си го вдигна“, изтъкна Борисов.

„Такива лъжи се изсипаха по мой адрес. Толкова лъжи, не мога да повярвам колко добре го направиха. Но сега им блесна цялата същност. Какви са им кандидатите за министри и как само се карат за постове. И сега искат само актуализация, за да имат едни пари, които да похарчат“, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му те са направили на практика нова магистрала с ремонта на участъка от Чирпан до Стара Загора. „800 млн. лв. заделихме и платихме“, допълни Борисов.

„Разбирам, че Тошко бил казал, че не му пука какво казва ГЕРБ, защото ГЕРБ не трябва да е в парламента. Чакай малко! Ти Хитлер ли стана, бе? Кой си ти, че да определяш кой да е в парламента?! Ето ги тези хора, дай да ги изстържем, за да си доволен“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и ситуацията около самолетите F-16: „Те ни обясняват, че са пратили писмо, но то не значело нещо. Ами като не значи нищо, не го пращайте. Платихме 1,8 млрд. за 8 самолета. И ги платихме ние, не ги оставихме на другите. Сега парите за следващите може да ги разсрочим“, поясни Борисов и заяви, че ние сме единствените, които не сме помогнали на Турция за пожарите. „Можеше символично да изпратим една пожарна, да покажем, че като съседът гори, сме готови да помогнем“, отсече той.

 

Подобни статии

Доц. Киселова: Не сме обсъждали разпространения текст в работната група за българския закон „Магнитски“

Разпространената в медиите чернова на български вариант на закона „Магнитски“ не...

Още в катергорията