Борисов: Отровните не искат да са с токсичните!

Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма, изтъкна бившият министър-председател

Нашите депутати ще влязат в пленарната зала и ще гласуват против правителството. Всичките 63-а ще бъдат в залата.

Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че такова е било решението на партийната Изпълнителна комисия.

„Да си намерят формула и да си сътворят правителство. И да не ни забъркват в техните каши“, посочи Борисов.

Не сме получили нито покана (за преговори), нито писмо, а няма нищо по-неподходящо от непоискано добро, обясни поведението на ГЕРБ лидерът на партията.

Борисов коментира консултациите на ИТН.

Демокрацията е голяма отговорност, не разбирам тези, които искат избори, посочи лидерът на ГЕРБ.

Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма. Кръстникът на всичко, което става е Румен Радев, изтъкна бившият министър-председател. Според него президентът „разбива системните партии“.

Партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално отдалечени от тези партии на омразата, които не зачитат избора на хората, каза Борисов, цитирайки решение на Изпълнителната комисия.

Депутатите ни ще влязат в залата, ще си гласуват против правителството. Ние не сме от тях, продължи Борисов.

„Слушайки интервюто на Слави Трифониов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение, отивайки да подкрепя правителство, за което няма никакви политики“, каза в началото на пресконференцията в централата на ГЕРБ Борисов.

„Изпълнителната комисия разгледа актуалната ситуация в страната. Тя може да се определи с две думи – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите, където нормалният бива обявяван за луд. Слушах и интервюта на Слави Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година правиха. Въпросът е как ще го направят и дано го направят. Отговорността е изцяло тяхна.“

„Изчакахме вчерашния ден, за да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо. Не че сме очаквали, но все пак щеше да е някакъв вид знак. Нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш едва с 0.5% и то в чужбина повече гласове, а в България си загубил изборите, за втори път народът ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана. Направили сме толкова неща, че няма как да бъдат изчегъртани“, заяви Борисов.

„Слушах внимателно и служебният премиер Янев, който каза, че за два месеца оставя държавата в стабилно състояние. Естествено, че е в стабилно, защото ние я оставихме в много стабилно състояние. През тези два месеца не е направено нищо друго, освен това, което сме направили ние. Трябваше един План за възстановяване да мине в парламента, но нито една група не го одобри. Другите държави вече ще отидат за вторите траншове, а ние още нямаме план. За ваксинация няма и да говоря, защото излиза, че само ние искаме да плашим хората. Просто ние сме хора с опит и знаем какво е да се препълнят болниците. Излезе Ройтерс, че вирусът от Перу не го хващат ваксините“, продължи той.

„Между редовните и предсрочните избори имаше една илюзия, която партиите без ГЕРН и СДС налагаха, че след резултатите от тези избори може да бъде създадено правителство без ГЕРБ. Искаме да сме на много ръце разстояние от всичко, което се случва в момента. Не мога да си представя безотговорното отношение на партиите, които казват отново да отидем на избори, и че демокрацията било скъпо нещо. Демокрацията е голяма отговорност и може да се упражнява от свободни хора, които мислят. Затова ЕС е най-хубавото място за живеене. Да ги вземем там хората. Преценили са, че машинният вот се манипулира и това го няма никъде. Постигнахме рекордно ниска избирателна активност благодарение на това. Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на Комунизма и кръсникът на това е Румен Радев“, посочи Борисов.

Подобни статии

Мариана Попова с COVID, мъжът ù в НДК за номинацията на Радев за втори мандат

От много време се тестваме често вкъщи. Не сме си позволили...

Още в катергорията