Веска Ненчева, БСП: От “Има такъв народ“ подхождат компетентно към въпросите в образованието

Ще вземем окончателно решение дали ще подкрепим правителството след заседание на Националния съвет

 

„Екипът на “Има такъв народ“, с който проведохме срещата на тема образование, се състоеше от хора, колеги от сферата на образованието. Човекът, който водеше тази експертна група, беше Пламен Николов. Нашата мисия и кауза е образованието да бъде издигнато на качествено ниво, защото това е един от основните проблеми в страната ни. Впечатление ни направи, че от “Има такъв народ“ подхождат компетентно към въпросите в образованието, много от нещата, които коментирахме, са допирни точки с нашата програма.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Веска Ненчева в ефира на БНТ. Тя даде преразглеждането на учебните програми и най-вече акцент върху националното съзнание като конкретни примери.

В предаването “Денят започва“ Веска Нечева заяви, че всички срещи на БСП с “Има такъв народ“ са минали много спокойно и експертно, с нагласата, че наистина има какво да се работи за промяна към по-добър живот.

„Ние начертахме няколко стъпки, които следваме като политическа партия, която има своите приоритети и ги следва последователно. Това бяха най-напред разговорите на експертно ниво, сега, след като е обявена и кандидатурата за министър-председател следва обявяване  и на Министерски съвет“, обясни тя.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Към този момент Българската социалистическа партия продължава да твърди, че би трябвало да има споразумение, но това е въпрос на разговори, каза още Веска Ненчева. „Нашата задача е да стигнем до край, за да имаме гаранция“, допълни тя.

„Ние ще вземем окончателно решение дали ще подкрепим правителството, след заседание на Националния съвет, след като се чуят всички мнения на него. Чак тогава ще можем да тръгнем към конкретно решение“, завърши Веска Ненчева.

 

Подобни статии

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на народа доведе...

Още в катергорията

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на...

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България...