Внесоха резолюция за импийчмънт на американския президент Джо Байдън

Конгресмен Марджъри Тейлър Грийн твърди, че президентът е оставил 10 000 американци в Афганистан след завземането на властта от талибаните

Скандално известната с екстравагантните си изявления конгресменка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн предложи Конгресът да обяви процедура за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън, предаде БГНЕС.

Грийн заяви, че е внесла в Конгреса проекторезолюции за отстраняване на Байдън от власт, тъй като се твърди, че е оставил 10 000 американци в Афганистан след завземането на властта от талибаните.

Тя също така твърди, че президентът е нарушил имиграционните закони, като е допуснал криза на южната граница на Съединените щати, и си е присвоил законодателни правомощия, противно на позицията на Върховния съд, като е удължил мораториума за изселване на некоректни наематели.

„За седемте кратки месеца от президентството на Джо Байдън Америка загуби уважението на целия свят. Доказателствата са ясни и действията му са толкова груби, че трябва да бъде отстранен от поста“, се казва в изявление на конгресмена от републиканската партия. Нейната инициатива има малък шанс за успех в Конгреса, където и двете камари се контролират от демократите, подкрепящи Байдън.

Подобни статии

Ангела Меркел стана служебен канцлер на Германия

Тя ще остане на поста до постигането на коалиционно споразумение между...

Още в катергорията

Ангела Меркел стана служебен канцлер на Германия

Тя ще остане на поста до постигането на коалиционно...

Тайван: Конфликт с Китай ще е световна катастрофа

По-рано говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян протестира...

САЩ може да премахнат визите за българи при престой до 90 дни

Освен България другите три страни, за които предстои да...