Водещ на Fox News поиска оставката на Байдън в ефир: Той излъга американския народ!

“Очевидно Джо Байдън е казал на всички нас откровена лъжа. Това надхвърля политиката – за демократи, републиканци, консерватори или либерали “, каза Ханнити в ефир

Водещият на Fox News Шон Ханнити e поискал президентът на САЩ Джо Байдън да подаде оставка. Той „излъга“ американския народ, обещавайки американската армия да остане в Афганистан, докато всички граждани бъдат евакуирани.

„Очевидно Джо Байдън е казал на всички нас откровена лъжа. Това надхвърля политиката – за демократи, републиканци, консерватори или либерали “, каза Ханнити в ефир.

Водещият се позова на предишно интервю на Байдън с Джордж Стефанопулос по ABC News на 18 август, когато президентът казал, че целта на САЩ в Афганистан е да изведе „всички“, включително американци, афганистански съюзници и техните семейства.

Ханнити нарече подхода на САЩ към ситуацията в Афганистан поражение, „най -лошата външна политика“ и поиска уволнението на „всички замесени“.

„Нека спрем да се лъжем сами. Талибаните са терористична група. Той (Байдън) заяви, че талибаните са поели ангажимент за безопасно преминаване. Джо, сигурно се шегуваш … Предполагам, че има супа вместо мозък, но със сигурност някой от администрацията си спомня 11 септември 2001 г. “, заключи Ханнити.

В навечерието на тази дата САЩ обявиха завършването на мисията в Афганистан. Президентът Джо Байдън реши да не подновява операцията по евакуация на хора от Афганистан въз основа на препоръките на американската армия. По -рано американски генерал потвърди, че „не всички, които искат, са изведени от Афганистан“.

По -малко от 40% от американците одобряват политиката на американския президент Джо Байдън за изтегляне на войски от Афганистан, според проучване на Ройтерс и Ипсос.

„Проучване, проведено на 27-30 август, показа, че 51% не одобряват подхода на Байдън към изтеглянето на войските, а 38% го одобряват“, се казва в проучването.

В същото време три четвърти от американските граждани биха искали военните да останат в Афганистан, докато всички американски граждани и съюзници напуснат страната. Около 20% от анкетираните смятат, че Байдън е виновен за настоящата ситуация в Афганистан. Десет процента заявиха, че виновният е бившият президент на САЩ Джордж Буш, който е наредил изпращането на войски в страната преди две десетилетия, а 9 процента смятат, че е виновен бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който е договорил бързо изтегляне миналата година.

Източник: Epicenter.bg

Подобни статии

Австралия въвежда родителско съгласие за водещи социални платформи

Страната с ново законодателство Австралия планира да наложи правило за родителско съгласие...

Още в катергорията

Австралия въвежда родителско съгласие за водещи социални платформи

Страната с ново законодателство Австралия планира да наложи правило за...

САЩ и Канада обещаха, че ще спазват законите на Турция

Това обявиха посолствата на двете страни Посолствата на САЩ и...

ООН: Милиони афганистанци са застрашени от глад тази зима

По данни на организацията 22,8 милиона души се сблъскват...