Двама лесничеи са загинали при пожар край санданското село Петрово

При пожара, който възникна днес край село Петрово, община Сандански, са загинали двама служители на Югозападното държавно предприятие.

Новината за инцидента съобщи за Радио Благоевград директорът на предприятието инженер Дамян Дамянов.

„Преди половин час (около 16.30 ч., бел. ред.) те са били на периметъра на пожара. Върхов пожар – от низов се вдига върхово…. Точно как е станало, ще установяваме вече допълнително“, посочи Дамянов, цитиран от БНР.

Валентин Димитров, общински съветник от ГЕРБ, който работи като горски към ДГС-Кресна, е единият загинал, другият е от ДГС-Петрич, съобщава „Труд“. Има и трети обгорял, по тялото, той е транспортиран за столична болница.

Пожарът е възникнал в 12 часа през нощта на 4 август в гората над санданското село Петрово. Той обаче бързо е овладян, низов е бил и е засегнал 20 дка площ. По-късно силен вятър е разгорял отново огъня. Явно там са били горските, които не са очаквали изведнъж да лумнат силните пламъци.

Голям пожар избухна този следобед и край хисарското село Старосел. Горят сухи треви около цялото населено място, съобщи главен инспектор Димитър Бришимов от пожарната в Пловдив.

Запалила се е и боровата гора над селото, има и засегнати къщи. Предстои евакуация на хората, уточни кметът на Община Хисаря Пенка Ганева. ​

Подобни статии

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на учениците в...

Още в катергорията

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на...

Нови правила за влизане в България

Облекчават се условията за пристигащите туристи от страни в...