Д-р Александър Симидчиев: Средствата за кампания за ваксинацията са обидно малко

„Преди да се затварят заведения и обекти, трябва да правим нужните неща, за да предотвратим заразата“, съобщи пулмологът

Средствата за кампания за ваксинацията са нищожни, обидно малко. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента д-р Александър Симидчиев.
„Поставяме по-малко от 20% от ваксините, които трябва да сложим“, съобщи той.

„Натоварването на болниците беше и заради липсата на знание за вируса и предвидимост, сега виждаме една умора“, каза пулмологът.
„Преди да се затварят заведения и обекти, трябва да правим нужните неща, за да предотвратим заразата“, съобщи д-р Симидчиев.

Мерките винаги работят в някаква степен, въпросът е че тази година имаме ясно структуриран план с ясни критерии на преминаване от една зона в друга. Когато видим, че има тенденция нагоре, сега в конкретните три области трябва да бъдат концентрирани усилията и да правим специфичните мерки конкретно там, например в Бургас, докато във Видин изобщо не са се покачили, обясни д-р Симидчиев.

Важно е този план да влезе в т.нар. правен мир, подчерта той.
Голяма част от това, което ще засегне здравната система, реално е почти на 100% предотвратимо при определено поведение, смята д-р Симидчиев.

„Немалко ресурси се дават за здравеопазването, но не се използват по правилния начин“, допълни експертът.

Подобни статии

Още в катергорията