Задигнаха около 700 000 лв. от дома на бизнесмен в Дупница

Това е втори голям грабеж в Дупница в рамките на малко повече от два месеца. Тогава бивш полицай нахлу въоръжен в банков офис в града и открадна сумата от 53 000 лв., а само два часа по-късно беше заловен

Крупен обир разтресе Дупница, неизвестни апаши задигнаха около 700 000 лв. от дома на местен бизнесмен. Сигналът за липсата на парите, които са били в чужда валута, е подаден в събота – около 17.30 часа.

„По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 10 до 14 август, когато семейството е отсъствало от града. При извършения оглед на място следи от взломяване на входната врата не са открити, работата по установяване на извършителя на деянието продължава РУ – Дупница, образувано е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор, обяви говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Обирът от дома на Ивайло Павлов, известен сред дупничани с прякора си Аполон, е станал докато той е бил на почивка в Гърция. Павлов е собственик на магазини за мъжки облекла, той е един от най-утвърдени търговци в града.

„Бизнесът на Ивайло започна в зората на демокрацията от щанд в Градския универсален магазин, където  заедно с неговата майка предлагаха конфекция и спортни стоки на дупничани. След време той направи собствен магазин, който бе специализиран в продажбата на маркови мъжки дрехи, обувки и аксесоари“, разказват запознати дупничани. Те обаче недоумяват защо бизнесменът е държал в дома си толкова огромна сума пари.

„Да държиш в дома си такава огромна сума е просто недопустимо. Трябвало е да ги сложи в банка, но ето. Знаем, че домът му се охранява, но въпреки това крадците са успели да го ударят, явно са имали предварителна информация, че ще отсъства от дома си“, обясняват още местни жители.

Според криминалисти най-вероятно кражбата е станала с подправен ключ. Това е втори голям грабеж в Дупница в рамките на малко повече от два месеца. Тогава бивш полицай нахлу въоръжен в банков офис в града и открадна сумата от 53 000 лв., а само два часа по-късно беше заловен.

Източник: epicenter.bg

Подобни статии

Дрога за близо 10 милиона хванаха в кола с деца на „Капитан Андреево“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

38-годишен мъж с френско и турско гражданство беше задържан, след като...

Още в катергорията

Недекларирани 210 000 евро в товарен автомобил на ГКПП Дунав мост – Русе

При физическата проверка обаче инспекторите установяват, че в естествена...