Задължителните PCR тестове ще бъдат безплатни в Турция

Задължителен PCR се въвежда също за прояви с присъствието на голям брой хора като концерти, театрални постановки, кино прожекции. При самолетните и автобусните междуградски пътувания в сила влиза същото задължение, съобщи президентът

Задължителните редовни PCR тестове, които ще бъдат изисквани от неваксинираните лица в Турция, ще бъдат безплатни, заяви здравният министър на страната Фахреттин Коджа.

По думите на държавния глава Турция ще изисква PCR най-малко два пъти седмично от учителите и училищните служители, които не са ваксинирани, след началото на учебната година на 6 септември. Изискване за PCR тест ще има и за студентите и персонала във ВУЗ, които не са ваксинирани.

Задължителен PCR се въвежда също за прояви с присъствието на голям брой хора като концерти, театрални постановки, кино прожекции. При самолетните и автобусните междуградски пътувания в сила влиза същото задължение, съобщи президентът.

По-късно здравният министър уточни, че PCR тестовете, които ще бъдат изисквани задължително, ще бъдат правени безплатно на гражданите в държавните болници.

Според данните за последното денонощие в Турция са направени 292 538 теста, от които положителни са 19 320. Починали са 216 души, а 14 743 са оздравели.

72,99 % от пълнолетното население на страната е ваксинирано с най-малко една доза ваксина срещу COVID-19, а 55,50 % са получили две дози. Около 7,4 милиона турци са били ваксинирани с три дози ваксина досега.

Снимка: Reuters

Подобни статии

Учени: Опасността от Омикрон е преувеличена

Новият щам не води до тежка форма на заболяване Изпълнителният директор на...

Още в катергорията

Учени: Опасността от Омикрон е преувеличена

Новият щам не води до тежка форма на заболяване Изпълнителният...

Полският премиер за позицията на ФРГ относно „Северен поток -2“

Новото германско правителство трябва да направи всичко възможно, за...

Китай продължава да ограничава дипломатическите си отношения с Литва

Комунистическата страна спира издаването на визи Пекин обяви по-рано тази...