Започна срещата между БСП и представители на туристическия бранш

От хотелиерската организация обясниха, че въпреки че се твърди, че сезонът е много добър, когато се тегли чертата за бизнеса, той ще е на ръба на оцеляването

БСП продължава консултациите. Днес на ход са синдикатите и неправителствени организации. С тях ще бъде дискутирана актуализацията на бюджета.

Вече четвърти ден последният шанс е в ръцете на БСП. Затова от левицата продължават с разговорите за новата власт и актуализацията на бюджета. Преди минути започнаха разговори с представители от туристическия бранш, а по-късно ще е срещата между БСП и Синдикалната федерация на служителите от МВР.

На срещата с Конфедерацията на българския туристически бизнес и Алианс на туристическата индустрия в България климатологът Георги Рачев призова да не се затварят безпринципно търговските обекти и да не се случва това от днес за утре. По думите му, ако се затваря, то трябва да е пълно, а не например заведенията да не работят, а ресторантите в хотелите да работят.

Според него не трябва влизането в обектите да става със задължителна ваксинация.

„Мярката 60/40 е жизненоважна за нас. Ние продължаваме да се борим за оцеляване, докато вече в Европа туристическият бизнес вече се стабилизира“, коментира още Георги Рачев. Той уточни, че мярката е хубаво да продължи още 1-2 години.

От хотелиерската организация обясниха, че въпреки че се твърди, че сезонът е много добър, когато се тегли чертата за бизнеса, той ще е на ръба на оцеляването. Според тях банките ги притискат и нищо не работи в полза за туризма, тъй като бизнесът е фалирал и неперспективен.

В неделя Корнелия Нинова обяви, че мандатът ще остане при социалистите поне до 10-15 септември, за да има достатъчно време парламентът да приеме държавната сметка.

Кадър: nova.bg

Подобни статии

Започна заседанието на правителствата на България и РСМ в София

Отношенията ни преди нашата среща в РСМ бяха в ниска точка,...

Още в катергорията

Кирил Петков: Напрежението се вдига, но не дрънчи на война

"Няма изключително напрежение относно ситуацията с Украйна. Присъствието на...

Язовир „Бели Искър“ е опасен, свикват спешна среща за състоянието му

Стената му е силно компрометирана, заяви управителят на Софийска...