Избори 2 в 1 на 7 или 14 ноември?

Депутатите обсъждат предсрочните парламентарни избори и президентските да са 2 в 1, като датите за провеждането им да са 7 или 14 ноември. Това съобщи след председателски съвет председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Спрели са се на тези дати, защото последната дата, на която може да се проведат президентските избори е 21 ноември. Атанасова заяви, че според ГЕРБ изборите трябва да са 2 в 1, защото ов противен случай щяло да излезе много по-скъпо.

По думите й отново щяло да се изслушва шефа на „Сиела Норма“, както и ръководството на ЦИК, за да се вземе решение. Според ГЕРБ трябва да се върне и хартиеното гласуване. Атанасова подчерта, че за чужбина само с машини ще бъде изключително трудно.

ГЕРБ вече внесе промени в ИК, с които настоява да може  да се гласува и с хартия, но по думите на Атанасова другите партии не са заявили подкрепа да се отваряне на ИК. От 11 часа ще има нов председателски съвет, на който ще изслушат и шефа на „Сиела Норма“.

По- рано лидерът на БСП Корнелия Нинова също се обяви за избори 2 в 1, ако се стигне до нов предсрочен парламентарен вот, като гаранция за висока избирателна активност и представителност.

„Всички видове избори обсъждахме, но има проблем с машините“, пък каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов. „Оказа се, че софтуерът не е ясно дали е собственост на „Сиела“. Днес ще има още няколко срещи, ще бъде поканен представителят на „Сиела“, каза още Атанасов. По думите му са разглеждани различните дати за избори, но никакви решения не са взети.

Подобни статии

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия и заплаши...

Още в катергорията

Турция ще блокира приемането на Швеция и Финландия в НАТО

Реджеп Ердоган потвърди позицията си за Швеция и Финландия...

Транспортното министерство с репресивни мерки срещу избрани превозвачи

Румен Петков отново настоя за незабавно подновяване на разговорите...

Петков и транспортния бранш се разбраха, но протестите в сряда остават

Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството....