Ирена Анастасова, БСП: Имаме съвпадения по политики и търсим диалог

Ако отидем на нови избори и те бъдат три поредни седмици и то в новата вълна на епидемията ще затрудни много българите Много сериозно партиите трябва да помислят – искат ли България така да влезе в зимата?, попита Анастасова. “Предстои да проведем разговори с ИТН, ДБ и ИБГНИ. Ако стъпим на разговорите в първия мандат има възможност за достигане на консенсус

Тогава стигнахме до официално съгласие четирите партии – “Има такъв народ”, БСП, “Демократична България” и “Изправи се, БГ! Ние идваме!” – постигнахме огромно съвпадение по голяма част от приоритетите. Сега ние сядаме на масата за разговори, стъпвайки на тези приоритети.” Това заяви пред Bg on Air заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

“Не отиваме с готови имена за премиер и министри на тези преговори. Няма логично обяснение защо да откажат при положение, че имаме съвпадение на политики и търсим диалог. Ако проявим разум и умерен компромис можем да намерим решение на ситуацията.”, поясни депутатът от левицата.

Ирена Анастасова бе категорична, че всички партии трябва да имат предвид ситуацията в страната и това, заради което хората миналата година излязоха по улиците не може да се реши със служебно правителство и без редовен кабинет:

“Нито здравната реформа, нито правосъдната реформа, заради която хората протестираха не може да се случи без редовно правителство.”

“Днес при връчването на мандата г-жа Нинова постави въпроса на президента Радев за служебния кабинет и този разговор остана отворен. Президентът също е прав, че всеки един от министрите в служебния кабинет е личност и няма как да не заявят собствена позиция, а те се притесняват, че при тази сложна конфигурация зад тях не стои стабилна политическа воля. Предстои да го изговорим. Въпросът е открит.”, каза зам.-председателят на БСП.

“Много сериозно партиите трябва да помислят – искат ли България така да влезе в зимата? Искат ли да реализират основните си тези в предизборните си платформи, например правосъдната система? Самите те са наясно, че за да се случат тези реформи е нужно редовно правителство.

“Ако отидем на нови избори и те бъдат три поредни седмици в новата вълна на епидемията ще затрудни много българите”, заяви Ирена Анастасова.

Подобни статии

Богомил Бонев: Вече е ясно, че ДБ отива под чертата!

Току що съобщиха първите резултати от изборите. ПП ще се яви...

Още в катергорията

Богомил Бонев: Вече е ясно, че ДБ отива под чертата!

Току що съобщиха първите резултати от изборите. ПП ще...

Проф. Росен Стоянов: Ръката на ДБ, подадена към ПП за общо явяване на вота, остана увиснала

"Хората, които се вторачват в рейтинги, обикновено пропускат реалността",...