Как да разберете дали ще се разболеете от Паркинсон

Няколко признака показват наличието на заболяването

Учени от Финландския университет са открили четири основни симптома, които могат да бъдат признак за наличието на болестта на Паркинсон, предава zdrave.to.

Финландските експерти публикуват резултатите от проучване, потвърждаващо, че употребата на антибиотици може да повлияе на появата на болестта на Паркинсон няколко години преди проявата на характерните му признаци.

Според учените запекът, възпалителното заболяване на червата и лошо храносмилане, които се появяват във връзка с приема на антибиотици, показват повишен риск от развитие на Паркинсон. Ето какво други сигнализира за появата на коварното заболяване:

Загуба на миризма

Повечето хора, които са диагностицирани с болестта на Паркинсон, често си спомнят, че са имали сериозни промени в обонянието си. Често болните дори не можели да разпознаят острата миризма на чесън.

Нервни нощи

Учени откриха, че има определен медицински проблем, свързан с нарушение във фазата на REM. Подобно нарушение се проявява като изключително неспокоен сън – хората могат да стенат и да крещят в съня си, да се втурнат в леглото, да паднат от леглото, понякога дори да наранят себе си или спящия до себе си партньор.

Интересен факт е, че при събуждането страдащите от заболяване изобщо не помнят това. Сънищата на такива хора често са смущаващи и неприятни.

Наличието на нарушение на съня също показва повишен риск от болестта на Паркинсон. Ако се появи при възрастен, болестта може да се развие в рамките на 10 години след това.

Тревожност и депресия

Повишената тревожност и редовно възникващата депресия са един от най-големите проблеми, за които съобщават хората с болестта на Паркинсон. Много от тези пациенти казват, че за тях умствените промени са станали дори по-труден тест от промените във физическата активност.

Учените предполагат, че това може да се дължи на промяна в баланса на химическата активност в човешкия мозък.

Други симптоми на болестта на Паркинсон

мускулна скованост;
треперещи ръце;
редовна болка;
умора;
прекомерно изпотяване;
сънливост;
проблеми с речта.

 

Подобни статии

Чаша мляко преди сън върши чудеса

Пиенето на мляко преди лягане има психологически ефект   Прясното мляко е отличен...

Още в катергорията

Чаша мляко преди сън върши чудеса

Пиенето на мляко преди лягане има психологически ефект   Прясното мляко...

Хороскоп – 1 декември 2021 г.

Овен Всички видове физическа активност днес ще ви донесат огромна...

Хороскоп – 30 ноември 2021 г.

Овен През този ден бъдете внимателни, защото може да подведете...