Кандидатът на ИТН за правосъден министър Момчил Иванов се отказа

Оттеглянето е часове преди Пламен Николов да върне проучвателния мандат на президента

Кандидатът на ИТН за правосъден министър Момчил Иванов се отказа от номинацията си, няколко часа преди Пламен Николов да върне на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Това стана ясно от извънреден брифинг на Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН, и кандидат-премиера Пламен Николов.

Причината за оттеглянето на Момчил Иванов са скандалните му чатове, в които той определи десните като „платени соросоиди, майкопродавци“. В публичното пространство изтекоха и други негови чатове, в които той кани студентка по жартиери.

Момчил Иванов е адвокат от Търново, областен лидер на партия ИТН.

Тошко Йорданов обяви, че в следващите дни ще бъде намерена друга кандидатура за правосъден министър.

По думите на Пламен Николов „всичко онова в пресата (…) изказвания, публикации не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага“.

Николов отбеляза, че в „най-скоро време“ ще стане ясно предложението на ИТН за друг правосъден министър.

Очаква се днес ИТН да върне на президента изпълнения мандат за съставяне на правителство.

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов взе думата, за да се скара на медиите, че са публикували нападки срещу Момчил Иванов  – и по-специално чатове, за които се твърди, че са с негова студентка – нещо, което той отрече:

Сега ще ви говоря като колега, не като човек, който е депутат. Възхитен съм в кавички от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове и информация, която публикуваха и подложиха на това семейството му. Да ви припомня, колеги, че когато преди местните избори една жълта медия публикува секси снимки на жената, с която живее кандидатът за кмет на ДБ, всички бяхте възмутени. Сега т.нар. демократични медии се приравниха до „Пик“ и „Блиц“, публикувайки фалшиви чатове. Момичето, което беше замесено, направи изявление, че това не е вярно. Но никой от вас не го отрази.

 

Чатовете, за които говори Йорданов, обаче не са единствената причина, заради която кандидатурата на Момчил Иванов срещна остри критики.

Оказа се, че той не е добре разпознаваем в юридическите среди, не е заемал ясни позиции относно съдебната система, нападал е във фейсбук групи хора, наричайки ги „соросоиди“ и „майкопродавци“.

Към момента профилът на Момчил Иванов в социалната мрежа не може да бъде открит.

Подобни статии

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното освобождаване на...

Още в катергорията

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...

275 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието у нас са...