Манолова: Чухме имената на кандидатите за министри, ще решим дали да ги подкрепим

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Срещата обаче беше сравнително кратка – около 30 минути

Чухме имената на кандидатите за министри. Ще ги обсъдим в парламентарната група. Ще решим преди завършването на парламентарната процедура. Това каза Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“ след срещата за представянето на проектокабинета на  „Има такъв народ“ пред журналисти, предаде Агенция „Фокус“.

„Има такъв народ“ (ИТН) и „Изправи се БГ! Ние идваме“ (ИБГНИ) се събраха точно в 14 ч., за да обсъдят проектокабинета, който ще бъде оглавен от Пламен Николов. Именно той взема проучвателния мандат за съставяне на правителство миналия петък, съобщи Novini.bg.

Цялата парламентарна група на ИБГНИ дойде да чуе имената на министрите, да разбере приоритетите на ИТН и да се запознае с визията на евентуалния министър-председател. Срещата обаче беше сравнително кратка – около 30 минути. Хората на Мая Манолова напуснаха зала „Изток“, но пред медиите бяха пестеливи в коментара си.

„Имате възможност да попитате вносителите на предложението“, каза лаконично тя.

Доколкото се разбра, обсъдени са били само имена на министри.

Това е първата среща на ИТН с партиите, от които очаква подкрепа в пленарната зала за правителство. По-късно е насрочен разговор с Демократична България (ДБ), а в 17 ч. с БСП за България.

Последните две седмици напрежението между ИТН и ДБ се изостри. Напрежението си пролича както в парламента, така и задочно през медиите. И едните, и другите показаха различно виждане за бъдещата власт и за състава на кабинета.

Подобни статии

Вигенин: Коалицията не е невъзможна

„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за разговори с...

Още в катергорията

Вигенин: Коалицията не е невъзможна

„Коалиция не е невъзможна, от БСП сме готови за...

ГДБОП по следите на 21 банди за трафик на хора

ГДБОП наблюдава и оперативно работи по отношение на 21...

Комитова: МРРБ има за свои приоритети подобряване на свързаността между Балканите и Европа

„Министерството на регионалното развитие и благоустройството има за свои...