Мария Капон за кадрите: Видяхме ботушите, юмруците и властта на Борисов

„По-добре нови избори, макар и скъпи, отколкото лошо скъпо правителство“, заяви пред БНР Мария Капон, депутат от ПГ на „Изправи се.БГ! Ние идваме!“. Така тя отговори на въпроса на БНР ще бъде ли сформирано мнозинство в парламента, което да избегне нови предсрочни избори: „Третият мандат, който има реална възможност да се състои, трябва да се случи по различен и нов начин – абсолютно прозрачно и пред очите на цялото общество. Всякакви разговори по тъмни доби в някакви стаички и някой да вади някакви реплики, извадени от контекста, това няма как да стане. Дори промяната на преговарящите е един от вариантите това да се случи, дипломацията знае как“.

„Важната задача е актуализацията на бюджета. Аз още в 9-дневния парламент (45-ото НС – б.р.) поисках актуализация, но ГЕРБ и Ананиев неглижираха това. Не можем сега да се държим по същия безотговорен начин“, каза Капон.

Според нея „група политици с просташки политически език“ се опитват да провалят и възможния мандат за правителство, и възможната актуализация на бюджета.

В предаването „Неделя 150“ Мария Капон коментира показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година: „Този ужас на скритите от ГЕРБ кадри връща дневния ред на правилното му място. … Борисов и Гешев са тези, които носят най-голямата отговорност, те скриха кадрите. По-страшното е не кой е скрил кадрите, а че това се случи. Ние това го знаехме от първия ден, знаехме го от децата. … Моралното решение е на Борисов, аз вярвам, че той има такова, но ние видяхме неговите ботуши, неговите юмруци, неговата власт. Днес ние, трите партии на промяната, имаме отговорност това никога повече да не се случи“.

Подобни статии

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна от протести...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...

Анна Заркова: Искат си Корупцията обратно

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една...