Минеков към творците: Ваксината е единствената алтернатива на COVID-19

Интелектуалците и хората на изкуството винаги са били флагман на прогреса, подчертава в обръщението си той

Ваксината е единствената алтернатива на COVID-19.

С това съобщение министърът на културата проф. Велислав Минеков се обърна към творците, предаде Днес.бг.

В обръщението той заявява, че се надява колегите му да осъзнават колко е важно това и че е единствената алтернатива за борба с коварната болест след като Бургаската опера вече отмени всичките си спектакли заради взрив на Ковид сред артистите.

„За пореден път, от въвеждането на извънредното положение на 13 март 2020 г. и последвалата епидемична обстановка, която продължава и в този момент, сме изправени пред нов скок на заболеваемостта от COVID 19. Културният сектор е един от най- потърпевшите в тази пандемия“, посочи Минеков.

Winbet – победата е емоция! (18+)

„Аз и екипът ми полагаме всички усилия да защитим правото на труд на творците в сферата на изкуството. За да успеем заедно, е редно всички да положим общи усилия и да не се лишаваме от основното – контакта и преживяването с публиката“, заяви той.

Министърът допълни: „Интелектуалците и хората на изкуството винаги са били флагман на прогреса. Нека да запазим себе си и вярната си публика здрави, за да можем в тези динамични времена да съхраним достъпа до духовното и възвишеното!“

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...