Народното събрание осъди полицейското насилие през 2020 г. и поднесе извинения на пострадалите

Народните представители настояват за ефективно и безпристрастно разследване

46-ото Народно събрание прие декларация, с която осъжда полицейското насилие, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ документа гласуваха единодушно 191 народни представители, без „против“ и „въздържали се“.

Нродното събрание осъжда бруталното полицейско насилие над протестиращи граждани, извършено по време на протестите през 2020 г. Парламентът определя това за позорящ акт на нечовешко унизително третиране, забранен от Конституцията и от международните договори, по които Република България е страна.

46-ото Народно събрание настоява още за ефективно и безпристрастно разследване и поднася своите извинения на всички участници в протестите, жертва на полицейско насилие.

Депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян излезе на парламентарната трибуна по време на извънредното заседание на парламента. Той изненада председателката на Народното събрание с чифт ботуши, които сложи на трибуната и констатира, че „всички сме ги виждали“.

Той благодари на колегите си, че са свикали заседанието. Бабикян отново поиска премахването на специализираните съд и прокуратура. Депутатът попита реторично дали полицейският ботуш е по-висок от шишето с млякото за бебето и от свободата.

Подобни статии

Цяла България влезе в зелената COVID зона

Заболеваемостта е 50 на сто хиляди души Цялата страна е в зелена...

Още в катергорията

Цяла България влезе в зелената COVID зона

Заболеваемостта е 50 на сто хиляди души Цялата страна е...

Гневни шофьори засипаха социалните мрежи с видеа от задръстванията на Капитан Андреево

Видеа, показващи огромните опашки на граничния пункт „Капитан Андреево“,...

Киев: Русия е на крачка да обкръжи най-елитните ни части в Донбас

Руската инвазия в Украйна навлезе в най-активната си фаза,...