Николай Нанков: Всички ще страдаме от некомпетентността на служебния кабинет

Той разясни още, че авансовите плащания са практика, която не се прилага само в строителния сектор, но и навсякъде другаде

Знаем за всички участъци, които се строят от първи до девети етап. Ако говорим за конкретни работи, които предшестват самото строителство, за тях не са нужни строителни разрешения. Това заяви в сутрешния блок на bTV бившият регионален министър Николай Нанков по повод строителството на АМ „Хемус“, за което в последните дни изникнаха въпроси дали такова строителство изобщо се осъществява.

,,От 4-ти, 5-и и 6-и участък не са извършвани строителни дейности, като между първи и девети участък всичко е платено от бюджета на „Автомагистрали“ ЕАД“, обясни Нанков и подчерта, че авансовите плащания са в размер на 35 процента.

Той разясни още, че авансовите плащания са практика, която не се прилага само в строителния сектор, но и навсякъде другаде.

Във всеки инвестиционен проект е така. Защото има предстроителни дейности, логистиката е почти 35-40% от стойността на разходите – това са доставката на материали, трасирането, наема или закупуването на техника, посочи бившият регионален министър и депутат от ГЕРБ.

Николай Нанков категорично отрече обвиненията на служебното правителство, че парите за АМ „Хемус“ са потънали.

,,Няма подобно нещо, всички тези средства са били изразходвани законосъобразно. В момента служебният кабинет използва внушения и манипулации. Ако в действителност тези пари са изчезнали и потънали, както твърдят, тогава как служебното правителство взе тези близо 500 млн. от АМ „Хемус“ и ги вкара от бюджета?“, попита Нанков.

Служебното правителство явно не е компетентно, работи на принципа на революционната целесъобразност, създава внушения в обществото вече четири месеца, вместо да изчегъртват. Заради действията им ще бъдат спрени проекти и ще бъдат замразени пътни ремонтни… всички ще страдаме от тяхната некомпетентност, предупреди на финала бившият регионален министър.

 

Подобни статии

Овладян е големият пожар в Елховско

Овладян е вече големият пожар в землищата на селата Раздел, Малко...

Още в катергорията

Овладян е големият пожар в Елховско

Овладян е вече големият пожар в землищата на селата...

От Коледа обмислят парното да поскъпне шоково

Възможно е да плащаме по-скъпо парно и топла вода...

„Роснефт“ предупреди, че има опасност от повишаване на цените на горивата в Германия

Руската петролна компания "Роснефт" предупреди, че производството на рафинерията...