Николай Патрушев: Ситуацията в Украйна може да се развие по афганистанския сценарий

„Страната отива към разпадане, а Белият дом в определен момент дори няма да си спомня за своите киевски привърженици“, заяви секретарят на Съвета за сигурност на РФ

САЩ напомпват Украйна с ненужно на американците оръжие и подкрепят нарастването на екстремизма, наркотрафика и етническите борби. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност (СС) на Русия Николай Патрушев в интервю пред вестник „Известия“, цитирано от Агенция „Фокус“.

„В същото време не мога да не засегна темата за Украйна, където Вашингтон постави на власт и продължава да води верни на него хора. САЩ напомпват тази страна с ненужни на самите американци оръжия, затварят си очите, а всъщност подкрепят разрастващия се неонацизъм, нарастването на екстремизма, престъпността и наркотрафика, междунационалната и етническа вражда“, заяви Патрушев.

Според него Украйна върви към разпадане и САЩ в определен момент няма да си спомнят за своите поддръжници там, както и в Кабул.

„Спаси ли сваления проамерикански режим в Кабул факта, че Афганистан имаше статут на основен съюзник на САЩ извън НАТО? Подобна ситуация очаква и привържениците на американския избор в Украйна, където на власт може да се възкачат неонацисти. Страната отива към разпадане, а Белият дом в определен момент дори няма да си спомня за своите киевски привърженици“, добави секретарят на СС на Русия.

Патрушев отбеляза, че Киев „послушно служи на интересите на задграничните си покровители“, стремейки се да влезе в НАТО.

Подобни статии

Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор

Изборите показаха какво се случва с партиите, които не оправдават доверието,...

Още в катергорията