Нинова: В декларацията на ИТН не са отразени нашите предложения, за които се договорихме

Националният съвет се запозна с политическата декларация като проект, около който да търсим одобрение. Съветът реши следното: одобри свършеното от преговорни екип и реши да продължим преговорите. Това заяви Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на БСП пред медиите.

„В декларацията и програмата на ИТН не са отразени нашите основни предложения. Има неща, на които ние държим, и те не са отразени. Ние винаги сме били за по-голямо преразпределение от бюджета“, категорична беше Нинова.

„НС реши да продължим разговорите с ИТН по тази политическа декларация. Тя ще бъде основа за писмен документ, който да гарантира, че нашите подложения ще бъдат изпълнени. На следващ етап ще се произнесем окончателно. Този следващ етап зависи от гласуването на правителството“, допълни тя.

Според нея правитеството би се гласувало другата седмица, а до тогава продължават разговорите с партията на Слави Трифонов. Левицата няма предложения за министри.

„Отново ще търси разговори с ДБ и ИБГНИ. Няма да подкрепим втория мандат на ГЕРБ“, каза председателят на БСП. Изразени са резерви от страна на БСП към предложените министри от ИТН.

Нинова разкри, че ако третият мандат бъде даден на БСП, партията ще предложи състава на служебният кабинет за редовен.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...