Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща

Служебният кабинет иска да се отпуснат на КЕВР около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лв., защо е всичко това, попита лидерът на БСП в сутрешния блок на БНТ „Денят започва“

Потресаващи са кадрите с полицейско насилие по време на протестите – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се обяви за обективно разследване, съд и понасяне на отговорност от виновните.

„Единственият начин да се справим с подобни случаи е да има обективно понасяне на отговорност. Имали сме много такива случаи, не се е стигнало до реален резултат“, заяви Нинова. Според нея не пречи да има изслушване на главния прокурор по темата в Народното събрание.

Корнелия Нинова отчете, че са били прави за необходимостта от актуализация на бюджета, за каквато са призовавали още преди четири месеца.

„Служебният кабинет постъпва правилно и връща нещата там, където им е мястото – в българския парламент“, заяви Нинова.

По думите ѝ обаче, в предложената от служебния кабинет актуализация на бюджета има смущаващи неща – предвидените средства за здравето на нацията заради ковид кризата и доходите на хората.

Според Нинова има достатъчно ваксини и няма необходимост от закупуването на допълнителни количества. Ваксини са осигурени за 2022 г. и 2023 г., коментира Нинова като се позова на данни на МЗ.

Служебният кабинет иска да се отпуснат на КЕВР около 17 млн. лева за глоби за това, че са осъдени за свои действия, коментира Нинова. 3 млн. лева са предвидени за бонуси на служителите в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лв., защо е всичко това, попита лидерът на БСП.

Корнелия Нинова каза още, че с повече разговори и с по-малко емоция може да се реализира третият мандат. Тя има готовност за разговори с президента Радев, за да бъдат потвърдени служебните министри за редовен кабинет. Няма да каним министри зад гърба на президента Радев. Ако той не е съгласен, ще търсим други варианти, коментира Корнелия Нинова.

Снимка: БНТ

Подобни статии

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на COVID-19 за...

Още в катергорията

9874 са новите случаи на COVID-19 за последните 24 часа

Това прави 22,5% положителни проби 9874 са новите случаи на...

Пяна, бате. Отново пяна покрива хоризонта небесен

Или по-накратко. Видимо е, че трябват промени. Ама откъде...