Нинова: Отказът на ДБ означава, че те не искат да има редовно правителство и промяна на модела

Отказът на ДБ означава, че те не искат да има редовно правителство и да промяна на модела. Това заяви лидерът на БСП на брифинг в парламента

„Отказът на „Демократична България“ (ДБ) да се срещнем за нас означава, че не искат да има редовен кабинет и че искат да отидем на избори. По-лошото е, че не искат да започнем промяната на модела, за който хиляди граждани стояха по улиците и искаха тази промяна“.

Това каза на брифинг в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като от ДБ заявиха тази сутрин, че няма да отидат на консултациите за трети мандат.

„С отказа да дойдат те отказват да разговаряме и за актуализацията на бюджета. С действията си рискуват да оставим пенсионерите без преизчислени пенсии, лекари и медици без помощ за COVID кризата, МВР и Министерството на отбраната без помощ за охрана на границата, икономиката без помощ за мерки и т.н.“, каза още Нинова.

Според нея явно има някакъв разнобой между членовете на ДБ, защото вчера един от техните представители обяви, че ще отидат на консултациите, а днес заявяват, че няма.

„Утре продължаваме със срещата с „Има такъв народ“, както е обявена. От тяхното решение утре очевидно ще зависи вече по-нататък как ще продължим. В четвъртък на общ форум ще решим какво да правим“, каза Нинова.

„За нас беше логично поне ДБ да имат смелостта днес пред всички да кажат няма да подкрепим, защото…. Скриха се. Нашият подход в правенето на политика е за публичност ти прозрачност“, заяви още лидерът на БСП.

Нинова призова „Има такъв народ“ да отидат утре на срещата с тях и да заявят официално последната си воля.

източник: Епицентър

Кадър: novini.bg

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...