Нинова: Ще внесем предложение за допълнително финансиране на МВР и МО заради мигрантската вълна

В тази сложна ситуация на отношенията между партиите може да изпаднем в положение, в което всяка партия да внася предложения между първо и второ четене, да започне наддаване, накрая да няма мнозинство и да не може да се гласува нищо сериозно, допълни тя

„Ако върнем мандата, ще оставим хората без актуализация на бюджета. Затова решихме да задържим мандата, докато не осигурим парламентарно мнозинство за някои конкретни предложения между първо и второ четене по актуализацията.“ Това каза Корнелия Нинова на среща на БСП със Синдикалната федерация на служителите в МВР

„В тази сложна ситуация на отношенията между партиите може да изпаднем в положение, в което всяка партия да внася предложения между първо и второ четене, да започне едно наддаване, накрая да няма мнозинство и да не може да се гласува нищо сериозно“, допълни още тя по време на срещата.

„Мислим между първо и второ четене, да внесем предложение за допълнително финансиране на структурите на МВР и Министерството на отбраната, във връзка и с новата заплаха от бежанска вълна“, допълни още Корнелия Нинова.

Актуализацията на бюджета не е предвидила средства за МВР по охрана на границата и всички други действия които се налагат във връзка със случващото се в Афганистан.

Засега актуализацията на бюджета е предвидено да свърши до 7 септември. 

БСП продължава консултациите. Днес на ход са синдикатите и неправителствени организации. С тях ще бъде дискутирана актуализацията на бюджета.

Вече четвърти ден последният шанс е в ръцете на БСП. Затова от левицата продължават с разговорите за новата власт и актуализацията на бюджета. Започнаха разговори с представители от туристическия бранш.

От туризма поискаха безплатни PCR тестове, както и средства в бюджета за изследвания, тъй като така ще се улеснят пътуванията в страната и в чужбина. От бранша настояват да се обмисли вариант за обезпечения от ББР и Фонда на фондовете. Те посочиха, че банките им отказват нови кредити.

По-късно на масата за преговори седнаха БСП и Синдикалната федерация на служителите от МВР.

„Бихме искали да гарантираме спокойствие и сигурност и да се опитаме с последни срещи да съставим редовен кабинет. Срещите продължават. Решихме да задържим мандата, докато не осигурим парламентарно мнозинство за някои конкретни предложения между първо и второ четене по актуализацията. Защото в тази сложна и деликатна ситуация на отношения между партиите, по-скоро другите, ние сме последователни в своята позиция, може да изпаднем в положение всяка партия да внася предложения, да започне наддаване, накрая да няма мнозинство и да не може да се гласува нищо конкретно”, заяви Нинова пред синдиката и подчерта, че браншът е изключително важен. Тя посочи, че от БСП възнамеряват да внесат предложение за допълнително финансиране на структурите на МВР и МО във връзка с мигрантската вълна.

В неделя Корнелия Нинова обяви, че мандатът ще остане при социалистите поне до 10-15 септември, за да има достатъчно време парламентът да приеме държавната сметка.

 

Подобни статии

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ идва на...

Още в катергорията

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ...

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ...

На 22 януари БСП събира 961 делегати на 50-я си конгрес в НДК

Заради пандемичната обстановка от делегатите на конгреса ще се...