Обвиненият за плагиатство Петър Илиев преиздава книгата си, но с 80 страници по-малко

Нещо се случва с „Нова звезда“: когато правихме разследването, на сайта пишеше, че книгата е от 698 стр. (скрийншот от клипчето на 1.8.), а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 стр., пишат от фейсбук-групата „Правна лудост&

Спомняте ли си обвинения за плагиатство Петър Илиев? Вероятно книгата му ще бъде преиздадена отново, но с 80 страници по-малко

Книгата “Компетенцията на Народното събрание” на издателство “Нова звезда” на Петър Илиев вече може да бъде открита с 80 страници по-малко.

За това разказаха от специализираната група във Фейсбук „Правна лудост“.

Ето какво пишат те: Нещо се случва с „Нова звезда“: когато правихме разследването, на сайта пишеше, че книгата е от 698 стр. (скрийншот от клипчето на 1.8.), а и тя реално беше от толкова. Днес вече са обявени 618 стр.

Някой май прави ново издание със задна дата за замитане на следи…

Юристът Петър Илев бе номинацията за вътрешен министър в проектокабинета на „Има такъв народ“. Темата за книгата му стана актуална, след като се появи информация, че в своята книга „Компетенциите на Народното събрание“ Илиев е плагиатствал десетки страници от своята колежка в Софийския университет доц. д-р Наталия Киселова.

Преди шест години, когато книгата излиза, доц. Киселова не е предявила претенции, затова за доказано плагиатство не може да се говори.

Специализираната група във Фейсбук „Правна лудост“, поддържана от кадри на Юридическия факултет към Софийския университет обаче публикува свое разследване, в което сравни трудовете на Илиев и Киселова. Публикацията твърди, че при сравняване на книгите на двамата десетки страници са напълно идентични, с малки разлики от някои думи, които при Илиев са съкратени.

Подобни статии

Съдът пусна листата на „Демократична България“ за Стара Загора

След като листата на "Демократична България" в Стара Загора не беше...

Още в катергорията