Около 200 души излязоха на протест в София срещу маските и мерките

Около двеста души се събраха тази вечер пред НДК на протест срещу противоепидемичните мерки и маските

Демонстрацията беше подкрепена от симпатизанти на АБВ, „Възраждане“, както и лично от доц. Атанас Мангъров.

Част от протестиращите поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев. Поводът е докладът на главния държавен здравен инспектор, в който Кунчев предлага затягане на мерките при влизането на страната в т.нар. червена зона.

Представители на АБВ поискаха още приемането на законопроект, гарантиращ, че ваксинацията ще е доброволна.

Изненадващо протестиращите видяха и проблем с поднасянето на цветя на паметниците на Ботев и Левски от хора, носещи маски – това, според част от демонстрантите, е „предателство“.

Протестиращ твърди, че има данни за 780 000 души, които са ослепели след ваксина. Въпросните данни били публикувани в сайта на ЕМА, но били „скрити“ и „трябва да знаеш как да влезеш“. (Разбира се, става въпрос за фалшива новина – б.р.)

„Още малко дръжте и не се ваксинирайте. Аз съм в Германия и там е европейски фашизъм, но аз отстоях“, каза същият демонстрант.

Кулминацията на протеста беше появата на доц. Мангъров, който заяви, че „тези ваксини не създават групов имунитет, може би пазят ваксинираните, може би им помагат да го карат по-леко“ .

Той определи като „напълно безсмислени от медицинска гледна точка“ предложените противоепидемични мерки и призова: „Не разваляйте настроението на един народ.“

Протестът завърши с шествие по „Витошка“ до здравното министерство. По време на шествието по „Витошка“ демонстрантите скандираха „Долу маските!“.

Източник: OFFNews

Подобни статии

Лаборатория в София не иска безплатните антигени от държавата

При други цената е много по-висока от посочените 10 лева Прoблeм c...

Още в катергорията