Орбан: В ЕС решиха да градят пост-християнско „ново общество“, това няма да завърши добре

В ексклузивно интервю, излъчено по най-големия американски телевизионен канал Fox News, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан се срещна с Тъкър Карлсън, най-популярният водещ в американския праймтайм, за да обсъдят няколко належащи въпроса.

Започвайки с темата за миграцията, премиерът Орбан заяви, че спирането на мигрантите, които не са имали никакво разрешение да влизат на територията на Унгария през 2015 г., е „единственото разумно поведение“.

„Не можете да кажете просто, добре, това е хубава страна, бих искал да дойда тук и да живея тук, защото ще имам по-хубав живот. Не е човешко право да идвате тук. Няма как, защото това е нашата земя. Това е нация, това е общност [със] семейства, историческа традиция, език“, каза Орбан.

Според премиера много европейски държави са решили да отворят нова глава в своята история. Те го наричат „ново общество“, което е пост-християнски, постнационален конструкт. Те твърдо вярват, че е добре, ако различни общности, мюсюлмани и християни, са смесени.

„Резултатът от това няма да е добър. Няма отговор, дали ще бъде добро или лошо, но мисля, че е много рисковано и шансовете нещата да не тръгнат на добре, а много на зле, е очевиден. И всяка нация има право да поеме този риск или да отхвърли този риск. Ние, унгарците, решихме да не поемаме риска да объркваме обществото си. Това е причината да атакуват Унгария толкова силно“, категоричен е Орбан.

Тъкър Карлсън припомни, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече унгарския премиер „тоталитарен разбойник“ в предизборната си кампания миналата година. В отговор на прословутата забележка, премиерът Орбан отбеляза, че много унгарци са реагирали, като са попитали „Кой е този човек, който казва това?“

„Добре, той е президент на Съединените щати, така че трябва да го вземем на сериозно. Но така или иначе той е човек, който не говори нашия език и има много ограничени познания за Унгария“, посочи министър-председателят, добавяйки, че забележката на Байдън е „лична обида за всички унгарци“.

Според премиера Орбан причината Байдън да отдели Унгария и Полша е техният успех.

„Западните либерали не могат да приемат, че вътре в западната цивилизация има консервативна национална алтернатива, която е по-успешна в ежедневието от либералните“, каза премиерът, наричайки Унгария пример за факта, че една страна, основана на традиционните ценности, националната идентичност и християнството би моглада бъде успешна и понякога дори по-успешна от ляво либерално правителство.

Анализирайки настоящите тенденции и гледайки в бъдещето, премиерът Орбан отбеляза, че много християнски, консервативни семейства, които са започнали да мислят, че Западна Европа вече не е достатъчно безопасна, се преместват в Унгария.

„Бъдещето [в Западна Европа] е нестабилно“, каза премиерът, добавяйки, че „не можем да изключим бъдеще вевропейската история, когато ще има нова миграция от Запад на Изток в рамките на Европа“.

Източник: Фокус

Подобни статии

ГДБОП по следите на 21 банди за трафик на хора

ГДБОП наблюдава и оперативно работи по отношение на 21 групи, свързани с...

Още в катергорията

ГДБОП по следите на 21 банди за трафик на хора

ГДБОП наблюдава и оперативно работи по отношение на 21...

Полша настоява за промени в ЕС

Полският премиер се обърна към представителите на ЕС, съобщи...

Русия къса връзките с НАТО

Русия обяви днес, че преустановява дейността на представителството си...