Отново безобразия в Тетевен! Дървената мафия сече наред

Всичко става пред очите и с благословията на кметицата и областния шеф на горите

В BIG5 многократно сме писали за издевателствата върху природата в Тетевенския Балкан, които не спират откакто кмет на Тетевен е Мадлена Бояджиева – близка на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов. Тя вече два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица. И въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в района не само не стихват, а напротив – тънат в пълен комфорт, показват наши разследвания.

Няма налично описание.Последното безобразие е от миналата седмица, когато бяха отсечени над 10 броя здрави  смърчови дървета в центъра на Тетевен, за да се строи паркинг (!!!).

Гражданите масово негодуват, че Тетевен от един от най-зелените градове на България се е превърнал в пълна развалина. Социалните мрежи свидетелстват както за безобразната сеч, така и за улици и мостове в центъра на града, които стоят с месеци разрушени без да се предприемат ремонтни дейности. Към това трябва да се прибави и факта, че градът е на воден режим по цял ден, въпреки че кметицата беше обещала  да подобри водопреносната мрежа, разказват пред медията ни жители на Тетевен.

Според наши местни източници, цялата вина за вихрещото се безобразие е на кметицата Мадлена Бояджиева и на Павли Богдански – директор на „Регионална дирекция по горите“ – Ловеч. Според тетевенци, без тяхната благословия мащабите на безобразията на дървената мафия не биха могли да бъдат такива. За предприети мерки никой не е чувал, най-много Богдански да се оправдае с ромите пред някоя медия, когато поредното безобразие на сеч стане публично достояние. Принос за подкрепата на дървената мафия има и Цветомир Симеонов, когото местните сочат като един от шефовете на дървената мафия в региона, нищо че „отговаря“ за горите в Община Тетевен. За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми – ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД, „Харвест индъстрийс“ ЕООД, „Иви 2008“ ЕООД, „Валд Иберг“ ЕООД, „ ИИВ МАД ЛЕС“ ЕООД и „Рибарски лес“ ООД. За това писа преди време и сайтът vestnik.eu в свое разследване по темата, разкривайки, че фирмите ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД са собственост на Цветомир Симеонов, като обаче официално зад тях стоят поставени лица. Именно точно тези две компании печелят и най-добрите и близки обекти за добив на дървесина в цялата Община Тетевен.

Няма налично описание.

Общинският консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча в Община Тетевен се председателства от инж. Цветомир Симеонов. Неговият брат Теодоси Тодоров Симеонов е съдружник и притежава дял от 50 % от фирма „Капитан Войновски 2013“ ООД. Предмет на дейност на фирмата е производство на бичени дървени материали и преработка на дърва за производство на палети. Предприятието е разположено в с. Черни Вит, община Тетевен.

Няма налично описание.Всъщност, оглавяваният от инж. Симеонов съвет, който трябва да се грижи за опазването на природните ресурси в Тетевенско, за последните шест години е заседавал само веднъж. Заседанието, с което се хвали на сайта си Община Тетевен, е публикувало информация, в която се цитира градоначалничката. „Горите са едно от най-ценните неща за нас и най-важното е тяхното опазване“, казала тя по време на откриването му. Въпросът обаче е, че пред очите на всички в Тетевенския Балкан „най-ценните неща“ отиват с камиони в дъскорезниците на шепа тарикати, добрали се до власт.

Плачевното състояние на града е видно и от едни от последните постове в социалната мрежа, които сечта в центъра на Тетевен едва ли е без разрешение. Хората наблюдаваха в потрес как секат здрави дървета, за да може поредният тарикат да си направи печелбарски паркинг, споделят пред медията ни граждани, станали свидетели на сечта.

Наред с това социалната мрежа изобилства от снимки на рушащия се град, който сякаш е обречен на разруха.

Няма налично описание.

Няма налично описание.

Източник:Няма налично описание.

Източник: Big5.bg

Подобни статии

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ идва на...

Още в катергорията

Кирил Петков: Сметките за ток и газ за февруари ще бъдат намалени

Премиерът припомни, че през следващата седмица правителството на РСМ...

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ...

На 22 януари БСП събира 961 делегати на 50-я си конгрес в НДК

Заради пандемичната обстановка от делегатите на конгреса ще се...