Отново отмениха Гран При на Япония

Стартът на „Сузука“ трябваше да се проведе на 10 октомври, като той щеше да бъде 17-ти кръг за сезон 2021

За втора поредна година надпреварата за Гран При на Япония във Формула 1 бива отменена заради пандемията от коронавирус. Стартът на „Сузука“ трябваше да се проведе на 10 октомври, като той щеше да бъде 17-ти кръг за сезон 2021. Той става общо четвъртият отменен заради пандемията, като до момента подобна съдба сполетя тези в Австралия, Канада и Сингапур.

„След множество дискусии с промоутъра и властите в Япония бе взето решението за отмяна на тазгодишното състезание заради сложността на все още бушуващата пандемия в страната. Формула 1 работи по детайли относно обновения календар, който ще бъде обявен в близките седмици. Формула 1 доказа през тази година, а и през 2020, че може да се адаптира и намира решения за всички несигурности и сме развълнувани от проявения интерес от страна на различни локации за домакинство на Формула 1 през тази и следващите години“, заявиха от Формула 1.

Отмяната на японската надпревара поставя сериозни въпросителни относно броя надпревари във втората половина на сезона. С неговата отмяна най-вероятно и този в Турция (3 октомври) също няма да се проведе, тъй като южната ни съседка попада в „червения списък“ на британското правителство. Надпреварите в САЩ, Мексико и Бразилия също са под въпрос, като е напълно възможно спорът за титлата между Люис Хамилтън и Макс Верстапен да се реши с поредица от стартове в Близкия Изток през ноември и декември.

Източник: fakti.bg

Подобни статии

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове от „Тик...

Още в катергорията

Известна българска снаха и бивша кеч звезда продава свои разголени снимки

Всичките абонати на сайта на Лана получават ексклузивни клипове...

ММС отне лиценза на Автомобилна Федерация на България

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев издаде заповед,...

Димитър Бербатов се срещна с премиера Кирил Петков

Кандидат-президентът на БФС - Димитър Бербатов, и министър-председателят -...