Пламен Николов след срещата с БСП: Търсим нов правосъден министър. Няма да сменяме Петър Илиев

На въпрос „Къде го търсите“, отговорът беше: „Скоро ще Ви стане ясно“, което беше коментирано от няколко журналисти така: „Въпросът е на Вас дали Ви е ясно“

„Търсим още“,  така кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов отговори на въпрос има ли партията на Слави Трифонов нов кандидат правосъден министър.

На въпрос „Къде го търсите“, отговорът беше: „Скоро ще Ви стане ясно“, което беше коментирано от няколко журналисти така: „Въпросът е на Вас дали Ви е ясно“.

При питане „Какво говори това за намеренията на правителството на ИТН за дълбока съдебна реформа“, Николов хвърли вина върху медиите, защото преекеспонирали нещата с Момчил Иванов, а той не искал такава известност.

„Нямаме планове да изтеглим друг човек от правителството“, добави Николов, след въпрос, който явно визираше кандидатът за МВР министър д-р Петър Илиев.

По доста голяма част от нещата, които трябва да се изчистят с ИТН, напреднахме, подчерта Христо Проданов, един от най-приближените хора до лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Това обаче не значи окончателна подкрепа от страна на БСП за правителството на ИТН – това се решава на Национален съвет на партията, напомни Проданов. По думите му, а и Николов каза същото, сега предстояло ИТН пак да правят редакции на още някои предложения.

В 17:00 часа ще внесем при президента предложението за правителство, увери Николов.

Кадър: nova.bg

Подобни статии

Андрей Гюров: Икономическите ни показатели са много добри

„Ако погледнем като числа как стои икономиката на България - това,...

Още в катергорията