Президентът Радев свика Консултативния съвет за национална сигурност

Основна тема са финансовите мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19

Започна Консултативният съвет за национална сигурност при държавния глава на тема „Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID–19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

На заседанието присъстват председателят на 46-то Народно събрание Ива Митева, служебният премиер Стефан Янев, вътрешният министър Бойко Рашков, икономическият министър Кирил Петков, здравният министър д-р Стойчо Кацаров, военният министър Георги Панайотов, шефовете на службите, председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова, председателят на „Демократична България“ Христо Иванов,  председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, председателят на ПГ „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова.

 

Основна тема на срещата са финансовите мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19. Ще бъдат разгледани и мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на България с Република Турция.

 

Съпредседателят на ИБГНИ Мая Манолова обяви, че на преговорите за третия мандат трябва да участва и партията на Слави Трифонов, а евентуален отказ на ИТН би бил „безотговорен за българските граждани“.

Манолова коментира още, че трябва да се потърси начин за формиране на кабинет с участието на „Демократична България“, БСП, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Има такъв народ“.

 

На влизане в президентството преди заседанието на КСНС тя коментира още, че „без участието на „Има такъв народ“ в разговорите с президента и в постигането на консенсус няма как да има правителство с третия мандат“.

 

„Тук ще се носи отговорност защо към рисковете на страната като бежанска криза, миграционен натиск, COVID вълна ще се добави и институционална криза. Това наистина би било безотговорно към българските граждани“, допълни Манолова.

Снимка: novini.bg

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...