Румен Петков: Ако е истина, че Кирил Петков се опитва да извади от ДКК „Терем“ и ВМЗ-Сопот, трябва да го арестуват

Говори се, че служебният министър на икономиката Кирил Петков, след всички безчинства с албанските инвеститори, ББР и лъсналата му тотална некомпетентност, се опитва да извади от ДКК (Държавна консолидационна компания) „Терем“ и ВМЗ-Сопот.

Ако министър-председателят, президентът или посоченият Петков ме опровергаят, ще се извиня незабавно. Но, ако не ме опровергаят, Петков трябва да бъде арестуван, а другите двама да се замислят много дълбоко, в какви машинации по унищожаването на българския военнопромишлен комплекс, допускат да бъдат въвлечени. Чакам опровержение, готов съм на извинение.

Това коментира в социалните мрежи лидерът на АБВ Румен Петков, предава ПИК.

Същите хора предвиждат изпращането на „Еко Антрацит“ и ЕКОИНЖЕНЕРИНГ от ДКК в МОСВ. Което практически означава ликвидацията на ДКК, защото в нея ще остане само киселото мляко, към което някой има интерес. Кой ли е той?, пита още Петков.

Икономическият министър Кирил Петков съобщи в интервю за столична медия, че вече е стартирал процедура по преструктурирането на ДКК. Идеята е да се извадят дружествата от холдинга (в това число ВМЗ-Сопот) и да минат на пряко подчинение на министъра на икономиката. Освен това той се е опитал да смени ръководството на заводите, но сегашните шефове са оспорили правомощията му и са заявили, че те се подчиняват само на борда на ДКК, който все още не е сменен.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...