Слави Ангелов за полицейското насилие: По време на Прехода имаше по-адекватно правосъдие от сега

Последствията след извършените проверки по казуса с полицейското насилие са, че Антон Златанов, който беше директор на Столичната полиция, е понижен в длъжност. Той е определен за виновник за всичко, което се случи на протестите миналата година. За мен това не е точно и правилно.

Това заяви в ефира на NOVA главният редактор на „168 часа“ Слави Ангелов за кадрите с насилието, упражнено от служители на реда спрямо демонстранти миналото лято и последвалите мерки от страна на властите.

„Той в действителност е прекият ръководител над всички тези хора. Той е известен в последните години, с каузата, антиконфликт стратегията, която той въведе е точно обратното на това, което се случи зад колоните на Министерски съвет.“, посочи още той.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Когато гледах тези кадри направих паралел от 1995 година, разгара на прехода и този случай за съжаление показва, че тогава държавата е реагирала много по-адекватно, отколкото сега. След този инцидент шефът на Столична полиция не само, че не скри какво се е случило, но и извика журналисти и даде пресконференция, за да разкаже какво се е случило. Бяха дисциплинарно уволнени повече от 15 души, започна наказателно дело срещу тези полцаи, като петима от тях бяха осдени – двама с доста тежки присъди. А сега ние сме свидетели как няма никаква сериозна проверка по актуалния случай.“, припомни Слави Ангелов.

Подобни статии

Радев: Приоритет в мерките на ЕС трябва да е защитата на гражданите и малкия и средния бизнес

Разговорът се проведе във връзка с подготовката на предстоящото заседание на...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...