Слави Трифонов във видео: Христо Иванов не може да предлага нищо! Не е в такава позиция!

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се показа от дивана и отговори на актуални политически въпроси. Видеото беше публикувано във фейсбук профила му, а въпросите задаваше сценаристът му и лидер на парламентарната група на „Има такъв народ“ – Тошко Йорданов.

В своето изказване Трифонов скочи на Христо Иванов и го обвини, че иска министерски постове.

„Не е въпрос на слабост изтеглянето на Николай Василев. Той е един изключителен човек със сериозен опит. Той е много кадърен и свестен човек. С него имаме много близки точки. Когато го обявихме в публичното пространство, настана нещо много странно за мен. Някои хора, визирам Христо Иванов и „Демократична България“, обявиха, че щом Николай Василев е в правителството това означава, че правителството е на ДПС. По-същи начин можем да кажем, че щом Христо Иванов е бил в правителство на Бойко Борисов значи е от ГЕРБ. Аз знам какво искат от ДБ – те искат постове, въпреки че твърдят обратното. Реално те искат постове. Сега твърдят, че Пламен Николов нямал опит, а преди, че Николай Василев бил с много опит и старо лице. Ако искат, да подкрепят правителството. Христо Иванов си слага по-голяма тежест от тази, която му е отредил суверена. Всеки ще си носи отговорността след време“, категоричен беше Слави, предава ПИК.

„Аз не чувам общите мотиви, които имаме с ДБ. Чувам само глупости. Излязоха ли факти за Асен Василев и Кирил Петков? Излязоха. Христо Иванов си слага по-голяма роля, отколкото има всъщност. Не искаха да редят кабинет и без да е казвал нищо, изведнъж чете някаква декларация от парламента. И казва аз предлагам Кирил Петков, този и онзи. Чакай, бе, нали нямаше да предлагаш?! Като какъв предлагаш, да не би да си първа политическа сила. Като какъв предлагаш? Четвърта сила си. Отиваш на избори, печелиш ги и тогава предлагаш.В момента за съжаление всички са срещу всички. Ние не сме симпатични на никого. На първо място всеки трябва да е отговорен пред суверена и едва тогава да са политически партии. Ние ще предложим правителство и те могат да го подкрепят или да не го подкрепят. Това си е тяхно решение“, скочи Трифонов на Христо Иванов.

Лидерът на „Има такъв народ“ разкри, че се е обадил на съпредседателя на „Демократична България“ и му е казал да му се обажда, ако има нещо. „Твърдеше, че ми звъни, но му вдигам. Обадих му се и казах, че това е моят номер и че не ми е звънял. Казах му да ми се обажда, когато има нещо. Той прочете тази декларация, без да ми се обади“, негодува шоуменът.

„Повече от 20 години всеки ден съм бил по телевизията. Сега се наслаждавам на възможността без да присъствам толкова много в публичното пространство. Върша си работата без да се показвам в публичното пространство, защото за мен е много неприятно да ходя по студия, да давам интервюта и т.н. Не се показвам, защото изпитвам невъобразимо облекчение, че не се показвам всеки ден“, разкри Трифонов.

„Има ли такова доказателство, че аз съм предложил Петър Илиев за министър-председател. Някой някъде казвал ли го е това. Това са слухове и не е вярно“, обясни лидерът на „Има такъв народ“ по повод появилите се информации, че юристът Петър Илиев ще е кандидатурата на ИТН за премиер. По-късно при Румен Радев се появи  Пламен Николов, който получи мандата от държавния глава.

„Аз продължавам да не се смятам за политик и не водя политически разговори. Това е причината никой да не може да му извива ръцете. Нови избори не са проблем. Това е най-нормалният демократичен подход. Виждаме, че не можем да се разберем. Ние сме първи на изборите и идва някой и ни казва – Асен Василев трябва да е министър на финансите. Чакай, как така? Идва и той и казва – аз ще съм министър на финансите. Не, няма да си, защото си ми много ляв и около теб има съмнителни факти. Как така ще ни казва някой този ще е министър? Кой е умен и красив? Това е субективно. Цялата тази гнус все още не ме демотивира. Даже ме мотивира. Няма спирка“, завърши Слави Трифонов.

Подобни статии

Мариана Попова с COVID, мъжът ù в НДК за номинацията на Радев за втори мандат

От много време се тестваме често вкъщи. Не сме си позволили...

Още в катергорията