Софийска районна прокуратура задържа за 72 часа обвиняем за шофиране след употреба на наркотици

Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лева

С постановление на прокурор при Софийска районна прокуратура за срок до 72 часа е задържан Д.П., на 34 г., за шофиране на МПС след употреба на наркотични вещества – метамфетамин. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б, ал.4 , вр. ал. 3 от НК и е извършено в условията на опасен рецидив, уточняват от пресцентъра на държавното обвинение.

Д.П. е обвинен за това, че на 20.08.2021 г. в гр. София, на ул. „Бяло поле“ в посока на движение от бул. „Околовръстен път“ към ул. „Васил Стефанов“, управлявал моторно превозно средство лек автомобил, след употреба на метамфетамин, установен по надлежния ред чрез техническо средство “Дръг тест 5000“.

Обвиняемият Д.П. е осъждан за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Престъплението, за което той е привлечен като обвиняем, е наказуемо с „лишаване от свобода“ от една до пет години и глоба от 500 до 1500 лева.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя предстои утре, 24.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.П.

Подобни статии

Мащабна акция на ГДБОП срещу данъчни престъпления

Задържани са 10 души, членове на престъпна група Тече мащабна акция на...

Още в катергорията

Мащабна акция на ГДБОП срещу данъчни престъпления

Задържани са 10 души, членове на престъпна група Тече мащабна...

Спасиха вързан гол мъж до Бузлуджа

Пострадалият бил напълно гол и прикован към дървото с...

Тежко въоръжен мъж се барикадира в къща

Мъж се е барикадирал от снощи в къща в...