Стефан Янев: Законът за Енергетиката има нужда от сериозен прочит

Служебният премиер Стефан Янев и неговите заместници отговарят на актуални въпроси от парламентарните групи в Народното събрание. В пленарната зала са министър-председателят и вицепремиерите Гълъб Донев и Атанас Пеканов.

„Законът за Енергетиката има нужда от сериозен прочит и търсене на решения как да се подобрят отношенията в енергетиката“, каза служебния премиер Стефан Янев на днешния блицконтрол.

„Направихме няколко срещи с БЕХ по повод  цените на тока, вдигане на пазарните и борсовите индекси“, допълни още Янев, предава Dariknews.bg.

Относно горските пожари и техника, с която да се подпомогне гасенето на пожарите, както и дали смята служебното правителство да вземе мерки следващата година да се стартира процес, в който да се работи за това да има самолети или хеликоптери в помощ на горските пожари, Стефан Янев отговори така:

„Служебното правителство направи една крачка в това положение. За средствата за гасене за пожари в Плана за възстановяване и устройство заложихме проект за медицински хеликоптери. Дай Боже да станат бързо. В по-широкия кръг относно летателните средства стигнахме до извода, че би било добре да се направи Държавна агенция, в която да има хеликоптери за гасене на пожари в извънредни ситуации“, допълни още служебният премиер.

Имаме един хеликоптер, от вторник ще има още един на разположение, а по-късно и трети“, каза Янев.

„Нашата техника е недостатъчна. Хеликоптерният въпрос и пълното му развитие могат да бъдат в една Държавна агенция ,която да ги поддържа и мениджира. Надявам се следващото правителство да има време да го осъществи“, заяви още Стефан Янев.

Подобни статии

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик на пътностроителна...

Още в катергорията

Бойко Рашкков: Шеф на МВР при Борисов бил на заплата при наркобос

Собственик на фирма от магистралите изнася милиони в Дубай Собственик...

В ЦИК гневни заради покана за среща от президентството: Твърдо ще я откажем!

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от...