Тръмп отново напада президентските избори

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че скоро на обществеността ще бъде представена с нови доказателства за многобройни нарушения по време на президентските избори в страната миналата есен

Това се казва в съобщение, публикувано в неделя, съобщава ТАСС, предава lupa.bg.

„Съществуват значителни и безусловни доказателства, че изборите са подкопани от измами и нередности, каквито страната ни никога не е виждала досега. Голяма част от това вече е станало обществено достояние и много други ще се появят в близко бъдеще“, каза Тръмп.

Бившият ръководител на Белия дом обвини масовите медии, че „правят всичко по силите си, за да попречат на хората да видят или прочетат какво се е случило в действителност“ и призова държавните законодателни органи да променят реда си на гласуване, за да предотвратят подобни нарушения на изборите в бъдеще.

Президентските избори в САЩ се проведоха на 3 ноември 2020 г. На 14 декември 2020 г. бяха одобрени резултатите от гласуването и демократът Джо Байдън спечели. Встъпването му в длъжност се състоя на 20 януари.

Тръмп и други републиканци съобщават за системни нередности при гласуването. Те многократно искат от съдилищата да извършат преброяване на гласовете в редица щати. Действията на републиканците са неуспешни, техните искания бяха отхвърлени от съдилищата, включително и от Върховния съд на САЩ.

Подобни статии

Петер Сиярто: Действията на Киев срещу договора с „Газпром“ са нарушение на унгарския суверенитет

В отговор министерството на външните работи на Украйна е привикало унгарския...

Още в катергорията

Гърция и Франция сключиха „историческо“ споразумение за отбрана

Сделката предвижда закупуването от Гърция на три фрегати, построени...

Джефри Сакс: Антикитайска истерия е в основата на действията срещу Кристалина Георгиева

Високопоставени американски сенатори призоваха за „пълна отчетност“ около спора...