Явор Божанков: Кредит на доверие на проектокабинета на ИТН или нови избори

Държавата навлиза в сериозна политическа и парламентарна криза и то на фона на идваща нова Covid криза. Нещата са сериозни и скоро цели икономически сектори ще започнат да искат конкретни решения, заяви депутатът от БСП

Продължаваме да държим на подписан ангажимент от страна на ИТН. Нека мандатоносителят да намери правилния формат. Предвид постигнатите преговори Националният съвет на БСП ще вземе решение… Има две линии на действие – или да дадем кредит на доверие на това управление, или още сега да решим да изпратим държавата на нови избори“.

Това каза пред БНР Явор Божанков от БСП. Той посочи, че БСП е „единствената политическа сила, която се държи държавно отговорно“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Божанков допълни:

„Държавата навлиза в сериозна политическа и парламентарна криза и то на фона на идваща нова Covid криза. Нещата са сериозни и скоро цели икономически сектори ще започнат да искат конкретни решения“.

Той припомни мнението на БСП, че „персоналният състав на Министерския съвет е важен“.

„По отношение на правосъдното министерство видяхме рокада. Тя целеше да тушира напрежението между ДБ и ИТН. Важен е ангажиментът за правосъдна реформа – реформа на цялата система, а не само да се затворят спецсъдилищата, съдебен контрол върху актовете на прокуратурата. Имаме ясна визия, служебният кабинет в тази посока работи усилено. Имаме конкретни и важни задачи“.

Подобни статии

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна от протести...

Още в катергорията

Слави Василев: Борисов научи хората да протестират

“Служебното правителство е подложено на натиск” Напълно е възможна вълна...

Анна Заркова: Искат си Корупцията обратно

Големите работодатели и синдикати протестират заедно днес – една...