Явор Божанков: 90% от приоритетите на БСП и ИТН се припокриват

„От една страна Пламен Николов не е политик, това е плюс, от друга страна обаче няма опит. Първо разговаряме за политики, след това чакаме целия състав на Министерския съвет. Очакваме и писмен ангажимент, а след това ще вземем решение дали подкрепяме или не“.

Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков пред БНТ.

„Коментира, че са длъжни да опитат България да има работещо правителство. Подхождаме спокойно и професионално“, каза Божанков. По негови сметки над 90% от приоритетите на „Има такъв народ“ и „БСП за България“ се припокриват, което си е проличало и при разговорите между двете сили по отделните секторни политики. Той коментира думите на Слави Трифонов, който констатира, че БСП са на другия бряг. Според Божанков от ИТН са преосмислили мнението си за столетницата, след като са видели как работи отвътре.

Божанков каза, че ИТН са направили отстъпка по предложение на БСП да бъде направена ревизия на действащото законодателство. За актуализацията на пенсиите ни обявиха за популисти, а сега всички парламентарни групи приемат това за свой приоритет. Според Явор Божанков не е добре да има още едни избори, с оглед и на предстояща ковид криза.

Подобни статии

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Той е избран с 4 гласа на днешното заседание на Съвета...

Още в катергорията

Милен Митев е новият генерален директор на БНР

Той е избран с 4 гласа на днешното заседание...

Стефан Янев: Ще преценим уроците от случилото се с „Вера Су“

Оттук нататък задачата ни е да търсим възможностите как...