Арман Бабикян: Ще има политически санкции, ако прокуратурата докаже, че има акт на изнудване от страна Татяна Дончева към ИТН

„Днес трябва да се продължи работата по актуализацията на бюджета в Народното събрание, надявам се, че бюджетната комисия са постигнали вчера някакво съгласие, защото няма как да се приемат едновременно три варианта“, Каза в „Преди всички“ депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян.

„Това, което аз знам, че вчера 120 – те лева за Covid са абсолютно безспорни, а преизчисляването на пенсиите очевидно ще се случи още през тази година.

Зная, че има две разбирания – едното за старт на преизчислението от 1 октомври тази година, другото от 25 декември също тази година – кое ще надделее, ще се види днес в пленарната зала.

Очаквам и до края на следващата седмица да разгледаме и бюджетите на НЗОК и на държавният бюджет“, посочи още пред БНР Арман Бабикян.

Бабикян заяви, че няма толкова голямо значение за тяхната парламентарна група дали на 14 или на 21 ноември ще са изборите две в едно, по – голямо значение има по думите му, готовноста на политическите партии да се държат по-отговорно:

„Датата едва ли ще помогне, ако със същия хъс се влезе в НС, без да има желание за консенсус по ключови въпроси“, заяви Бабикян.

Той отговори, че не е в течение със срещите на Татяна Дончева със Радостин Василев и на Мая Манолова със Слави Трифонов:

„Няма как да не съм дистанциран, не съм бил на тези срещи. Пък и малко сме в позицията на Иванчо и Марийка, които са се скарали в междучасието, а учителката се опитва да разбере кой лъже…Няма как сериозно да вземе човек отношение, а пък избягвам да давам коментари за неща, на които не съм присъствал. От друга страна не виждам нищо драматично всеки да провежда личните си срещи…

Но като група стремежът ние бил винаги срещите на които се преговаря – да бъдат официални – да има журналисти и да се предава пряко, както и да дадем изявление след това. Всичко останало е в графата – „Някой каза, друг му отвърна“…“, посочи Бабикян.

Той заяви също, че за себе си не се притеснява да бъдат извадени на светло компрометиращи срещи.

„Освен ако няма някой силно развита фантазия. Но от името на ПГ има право да говорят само двама души – Мая Манолова и Николай Хаджигенов. Всичко останало са волни съчетания с лента“, каза депутатът от ИБГНИ.

„Ако работата на прокуратурата доведе до това, че има такъв акт на изнудване, ние няма как да одобрим това и да не санкционираме политически това. Ако се окаже, че няма такова нещо – очаквам и колегите от ИТН да постъпят релевантно.

Дали Татяна Дончева ще остане в листата на ИБГНИ – ние сме две неправителствени сдружения, които имат своя мандатоносител. Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и ние не можем да и вменяваме кой да бъде такъв. Ние с нашия мандатоносител проблеми нямаме…Тепърва ще обсъждаме начинъa на явяване на следващите избори“, отговори пред БНР Бабикян.

Подобни статии

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард Алибегов са...

Още в катергорията

Лъжите на Алибегов – на 14.09 “за” зелените сертификати, на 10.10 – “против” тях. Шизофрения?

Лъжите и шизофреничните театрални постановки на дългокосото лице Ричард...

Да посегнеш физически на този фин човек не е акт на бунт, а простотия

Да посегнеш физически на този интелигентен, фин и възпитан...