Асен Василев: България е една безобразно крадена държава, но не е бедна

България е една безобразно крадена държава, но не бедна, Това каза Асен Василев при предаването на поста на новия служебен финансов министър Валери Белчев, предаде агенция „Фокус“

„Когато спра да съм служебен министър, което от днес е факт, трябва да си помисля два – три дни как да се включим в политическия живот. Няма как да се направи партия между сега и изборите“, заяви Василев.

Winbet – на един клик разстояние! (18+)

„Основното нещо, което трябва да се направи е да се сглоби мнозинство, което да може да управлява. Това е най-тежката задача. Същото се отнасяше как ще мине актуализацията на бюджета. Отговорът е чрез разговори, говорихме с всички, които искаха, за да се стигне до разумен компромис, който отразява заложената философия, но и всички други мнения. Актуализацията е добра за бизнеса, хората, здравеопазването, ще ни помогне да изпълним основната цел, която е посрещане на кризата“, допълни той.

„Чисто икономически това, което видях в тези 4 месеца, България не е бедна държава. България е една безобразно крадена държава, но не бедна. Ако стегнем контрола и спрем течовете, ще можем да постигнем това, което направихме в актуализацията. От една страна да не избием фискалните параметри, а от друга да има пари за социална политика, култура, образование и за всичко останало“, каза още Асен Василев.

По думите му задачата през следващите две-три години е да се спрат течовете. „Да започнем да използваме средствата, които българските фирми и работници дават в бюджета по ефективен начин. Не знам това как ще се определи на скала ляво, дясно, център. Това е моята лична философия как трябва да се подходи към икономическата политика на страната“, поясни Василев.

Подобни статии

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на народа доведе...

Още в катергорията

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на...

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България...