Асен Василев: Румен Спецов е получавал заплахи

Информирани са ДАНС и международните партньорски служби за сигурност

Директорът на Националната агенция за приходите е бил заплашван заради работата си. Това обяви в предаването „120 минути“ по БТВ бившият служебен министър на икономиката Асен Василев.

Ако си шеф на НАП и имаш тази власт, има две неща, които ти се случват. Първото – идват при теб с куфарчета и ти трябва да ги върнеш, и второто – идват при теб със заплахи и ти трябва да си пазиш семейството и децата. Трето – трябва да си достатъчно кадърен, за да ръководиш тази администрация. И трите неща отговарят за Спецов, каза Василев.

Информирани са ДАНС и международните партньорски служби за сигурност. Заплахата беше за жена му и децата. Когато събираш милиарди, се изискват много топки, за да застанеш на тази позиция. ДАНС и международните служби за сигурност осигуриха охрана и направиха така, така че хората, които са отправили заплахата, да не стигат до целта си. Повече не мога да кажа, тъй като е класифицирана информация, заяви бившият служебен министър на финансите.

По думите на бившия служебен министър на икономиката Киирл Петков заплахите идват от компании, които до този момент не са одитирани от НАП заради данъчни протекции.

Двама човека, пет човека,100-200 човека не могат да направят промяната. Всички трябва да запретнем решим в каква посока трябва да тръгнем и да си изработим доброто качество на живот, да си изработим здравеопазване, доброто образование, доброто настояще и бъдеще.Това каза в предаването „120 минути“ по БТВ бившият служебен министър на финансите Асен Василев. Василев бившият служебен министър на икономиката Кирил Петков представиха новия политически проект „Продължаваме промяната“, в който двамата участват.

Ако има смислен план, хора от различни партии могат да се обединят и да го подкрепят, добави той.

Амбицията ни е в следващото Народно събрание е да има 121 човека, с които да работим и да не видим това, което видяхме в миналия парламент, а да направим стъпка напред, обяви Кирил Петков. Амбицията ни е България да не стои, където е, а да се покаже, че може повече. А тя може повече чрез развитие и стратегии, чрез спиране на кражбите и корупцията, посочи Петков.

В момента преговаряме със седми различни малки партии две условия – не даваме пари на никой за партия и не даваме място в листите ни. Казваме им – ако ни вярвате, подкрепете ни и бъдете част от промяната. Има няколко хора, които казаха, че са готови да подкрепят промяната без цена и в момента преговаряме с тях. Крайното решение ще го вземем на базата на тези принципи, заяви Петков.

Партиите сами идват при нас, поясни Василев. Ще обявим коя ще е партията, когато завърши процесът. Очаквам това да стане в близките няколко дни, добави той.

Доходите трябва да се вдигат по-бързо. Това може да стане като освободим бизнеса от административните пречки и когато премахнем корупцията и в България започнат да идват големи международни фирми, коментира бившият министър на финансите.

Искаме да използваме цялото си икономическо знание, за да създадем най-работещата икономика и когато това богатство се създаде, да бъде разпределено по най-справедлив начин, каза Кирил Петков.

Ние предлагаме да се запази данъчната система такава, каквато е. Не пипаме данъците, но в същото време затягаме кранчето, спираме всички течове и събираме повече приходи, отбеляза Асен Василев

Попитан дали ще подкрепят кандидатурата на Румен Радев за втори мандат, Петков заяви: „Румен Радев е човекът, който заслужи нашето доверие. Имахме възможност през изминалите четири месеца да виждаме как защитава българските интереси. Другото, което ни харесва, е, че и него не го е страх“.

В отговор на въпрос двамата каза, че са ваксинирани срещу COVID-19 и биха призовали всички хора да се ваксинират, като добавиха, че все пак хората трябва да имат избори дали да се ваксинират.

Кадър: bTV

Подобни статии

Богомил Бонев: Вече е ясно, че ДБ отива под чертата!

Току що съобщиха първите резултати от изборите. ПП ще се яви...

Още в катергорията

Богомил Бонев: Вече е ясно, че ДБ отива под чертата!

Току що съобщиха първите резултати от изборите. ПП ще...

Проф. Росен Стоянов: Ръката на ДБ, подадена към ПП за общо явяване на вота, остана увиснала

"Хората, които се вторачват в рейтинги, обикновено пропускат реалността",...